Emotii pentru aproximativ 15.000 de elevi din Timis. Se apropie simularile la BAC si Evaluare Nationala

De Adrian Panduru
Emotii pentru aproximativ 15.000 de elevi din Timis. Se apropie simularile la BAC si Evaluare Nationala
© foto: arhiva
Elevii sunt acum în vacanță, dar după ce această săptămână se va încheia vor începe emoțiile și pregătirea pentru viitoarele examene. Odată cu startul calendaristic al primăverii încep și simulările pentru examenele naționale. De data aceasta, simulările la Bacalaureat (pentru elevii de a XI-a și a XII-a) și la Evaluarea Națională (pentru cei de clasa a VIII-a) au loc în același timp. Aproximativ 15.000 de elevi din Timiș vor trece prin emoțiile acestor simulări.

Startul primului examen se dă în data de 13 martie. Conform Inspectoratului Școlar Județean Timiș, în cel mai vestic județ al țării sunt 5.059 elevi înscriși în clasa a VIII-a și 4.259 la învățământul de zi în clasa a XI-a plus aproximativ 600 de elevi la alte forme de învățământ, cum ar fi seral și fără frecvență. În clasa a XII-a, la zi, sunt înscriși, în acest an școlar, în Timiș, 4.275 elevi plus încă aproximativ 620 la alte forme de învățământ.

În 13 martie, atât elevii de a VIII-a cât și liceenii dau proba scrisă la Limba Română. În 14 martie urmează, și pentru cei de clasa a VIII-a, dar și pentru cei de-a XI-a și a XII-a, proba scrisă la Limba Maternă.

În 15 martie, elevii de clasa a VIII-a vor da simularea probei scrise la Matematică, iar elevii de liceu vor fi în fața probei scrise obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie).

În 17 martie, conform calendarului prezentat de Ministerul Educației, are loc ultima proba scrisă, de data aceasta doar pentru elevii de a XII-a. Este vorba despre proba la alegere a profilului – proba scrisă.

Rezultatele se vor afișa pentru toți cei care au trecut prin simulările examenelor naționale în 31 martie.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei școli.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !