Elevii cu planuri de afaceri, in Competitia Nationala Business Plan 2018. Finala va avea loc la Timisoara

De Adrian Panduru
Elevii cu planuri de afaceri, in Competitia Nationala Business Plan 2018. Finala va avea loc la Timisoara
© Foto: arhivă
Elevii cu planuri de afaceri participă la Competiția Națională Business Plan 2018. Faza regională va fi organizată în opt centre din țară, în timp ce etapa națională va avea loc la Colegiul Economic ”Francesco Saverio Nitti” din Timișoara.

Concursul constă în prezentarea, de către elevii implicați, a unor planuri de afaceri pentru firmele de exercițiu înființate în unitățile de învățământ din care aceștia provin.

”Firma de exerciţiu reprezintă o metodă interactivă de învăţare pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, o concepţie modernă de integrare şi aplicare interdisciplinară a cunoştinţelor, o abordare a procesului de predare-învăţare care asigură condiţii pentru probarea şi aprofundarea practică a competenţelor dobândite de elevi în pregătirea profesională”, transmit reprezentanții Ministerului Educației.

Câștigătorii etapei locale (19-23 februarie) s-au calificat în etapa județeană, care va avea loc în perioada 12-23 martie. Faza regională va fi organizată în opt centre în perioada 16-20 aprilie, în timp ce etapa națională este programată între 7 și 11 mai, la Colegiul Economic ”Francesco Saverio Nitti” din Timișoara.

Competiția Națională Business Plan se desfășoară anual, începând din 2008, prin inspectoratele școlare și unitățile de învățământ în parteneriat cu autoritățile administrative publice locale, instituții de învățământ superior și de cercetare din țară sau străinătate, organizații nonguvernamentale, agenți economici, asociații patronale din domeniile economice pentru care se organizează formare profesională etc.

Până acum au fost angrenate, în faza locală, peste 2.500 de firme de exercițiu, în cei 9 ani de competiție. Detalii aici.

Competiția este organizată de Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic – Departamentul de Coordonare al firmelor de exercițiu din învățământul preuniversitar (CNDIPT-ROCT).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor