Elevii cu lucrari de calitate pot deveni studenti la Arhitectura fara sa dea admitere

De Marcel Hoster
1Comentariu
Elevii cu lucrari de calitate pot deveni studenti la Arhitectura fara sa dea admitere
© foto: arhiva
Facultatea de Arhitectură şi Urbanism din Timişoara a găsit o modalitate inedită de a asigura admiterea la facultate, cel puţin pentru o parte din viitorii studenţi de anul 1. Astfel, elevii de clasa a 12-a şi absolvenţii de liceu pot participa la un concurs de arhitectură şi în funcţie de rezultate pot fi admişi la facultate.

Facultatea de Arhitectură şi Urbanism Timişoara lansează Concursul de arhitectură Hans Fackelmann. Aflat la prima ediţie, acesta a fost conceput ca alternativă la examenul de admitere. La ineditul „examen” pot participa toţi elevii aflaţi în clasa a 12-a sau absolvenţii de ciclu liceal care doresc să urmeze studii universitare de licenţă în cadrul acestei facultăţi, specializarea Arhitectură.

În acord cu Metodologia de organizare și desfășurare a concursului de admitere la ciclul de studii universitare de licență la Universitatea Politehnică Timișoara, sesiunea iulie 2019, candidații la studiile universitare de licență ȋn UPT, care vor obține un punctaj de minim 60 de puncte la Concursul de Arhitectura ”Hans Fackelmann” – ediția I, 2019, pot fi admiși în UPT fără concurs de admitere dedicat. Desigur, acest lucru este condiționat de promovarea examenului de bacalaureat a participanților la concurs.

Desfășurarea concursului a fost gândită în 2 etape. Prima este cea de calificare care presupune trimiterea on-line a unui portofoliu de lucrări, în timp ce etapa finală constă într-o proba practică de desen.

Tema primei ediţii a concursului este „Arhitectura prin ochii mei”. Aceasta oferă ocazia celor interesați de a-şi exprima grafic percepția despre elemente ale spațiului construit existent şi/sau imaginat, iar în același timp exersarea aptitudinilor de desen artistic şi/sau tehnic.

Înscrierea candidaţilor are loc din această lună şi până pe 1 martie 2019. În 9 martie are loc etapa de calificare, iar rezultatele etapei de clarificare sunt prezentate pe 16 martie. Etapa finală debutează pe 6 aprilie, iar jurizarea lucrărilor se termină pe 8 aprilie, zi în care se afişează şi rezultatele. Pe 13 aprilie lucrările depuse de pretendenţii la un loc de student la arhitectură vor fi prezentate într-o expoziţie.

Pentru mai multe informaţii cei interesaţi pot intra pe site-ul dedicat concursului, sau pagina pe de Facebook.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor