Doar 30 de elevi au promovat Bacalaureatul la Faget. Inregistrarile din sali nu pot fi date parintilor, decat prin instanta

De Adrian Panduru
5Comentarii
Doar 30 de elevi au promovat Bacalaureatul la Faget. Inregistrarile din sali nu pot fi date parintilor, decat prin instanta
Cercetările în ceea ce priveşte fraudarea Bacalaureatului de la Liceul Traian Vuia din Făget se apropie de final în cazul elevilor. Au fost eliminaţi deja 143 de elevi din 176 câţi au participat la examen. Unii dintre părinţii tinerilor eliminaţi din Bacalaureat, la Făget, datorită fraudei, au venit la începutul săptămânii la Inspectoratul Şcolar General Judeţean Timiş şi au cerut, printre altele, accesul la imaginile înregistrate din timpul examenului. Acest lucru nu este posibil însă, le-au transmis inspectorii.

Părinţii ar putea avea acces la imagini, dar doar în urma unei hotărâri date de instanţa de judecată. Decizia de a elimina 143 de elevi din examenul de Bacalaureat de la Liceul Traian Vuia din Făget s-a luat în bună parte pe baza imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere, care i-au surprins pe elevi copiind sau înlesnind acest proces. Conform procedurii însă, imaginile nu pot fi făcute publice, numai dacă există o hotărâre judecătorească în acest sens.

„Trei dintre părinţii copiilor de la Făget au solicitat să li se acorde dreptul de a vizualiza imaginile care îi surprind pe proprii lor copii fraudând probele de Bacalaureat de la examenul susţinut la Limba şi Literatura Română, Matematică / Istorie sau proba la alegere. Comisia Judeţeană va formula în cursul zilei de astăzi un răspuns privind solicitarea dumnealor. Din păcate acest răspuns nu le va da permisiunea de a vizualiza înregistrările pentru că există o procedură la nivelul ministerului, transmisă la nivelul inspectoratelor şcolare, prin care se specifică foarte clar că imaginile înregistrate audio-video nu reprezintă informaţii de interes public şi ele nu pot fi furnizate la terţe persoane decât în situaţia în care acest lucru se face prin intermediul unei instanţe de judecată sau a unor persoane abilitate în acest sens”, spune Aura Danielescu, inspector şcolar general de Timiş.

La Făget s-au afişat rezultatele finale, după ultima hotărâre a Comisiei Judeţene: sunt promovaţi 30 de elevi, 143 fiind respinşi. Adeverinţele celor 30 de tineri, de promovare a examenului au fost semnate.

Alte articole pe aceeași temă:

Inca 30 de elevi ar mai putea fi eliminati in cazul fraudei la Bacalaureat de la Faget

Frauda la BAC, in Faget! Ministrul Educatiei – propunere de eliminare pentru peste 60 de elevi care au copiat

Zeci de parinti ai elevilor eliminati de la Bacalaureat din Faget – la Inspectoratul Scolar Timis – Vor dreptate!

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor