Elev umilit in internatul unei scoli din Timisoara de cativa colegi: A fost lovit cu prosopul si cureaua

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
41Comentarii
Elev umilit in internatul unei scoli din Timisoara de cativa colegi: A fost lovit cu prosopul si cureaua
© foto: arhiva
Un elev de clasa a IX-a a fost umilit de câțiva colegi mai mari în internatul unui colegiu din Timișoara. Acestuia i s-a administrat „botezul internatului”… Părinții au decis retragerea lui din internat în urma umilinței și violențelor repetate la care a fost supus.

Fenomenul bullying-ului (atunci când copiii sunt umiliți, agresați fizic sau verbal, în mod repetat de către colegii lor) este prezent în școli, chiar dacă de multe ori este ținut sub tăcere. De data aceasta a ieșit la iveală…

În urmă cu aproximativ două săptămâni, un elev de clasa a IX-a de la Colegiul Național de Artă Ion Vidu din Timișoara, a fost umilit de câțiva colegii de-ai săi din clasa a XI-a și a XII-a – a fost lovit cu cureaua, cu prosopul, totul sub pretextul unui ritual „tradițional” care se pare că se aplică uneori noilor elevi care intră în internatul școlii. Totuși, colegii săi nu s-au oprit aici, șicanele continuând pe parcursul a mai multor zile.

„Au fost părinții aici, au făcut reclamație, am făcut comisie de disciplină, consiliile claselor și urmează să se discute ți în consiliul profesoral. Copiii vinovați au vorbit și cu el și cu părinții, și-au cerut scuze. Conflictul este aplanat, dar vom lua măsuri împotriva lor, care pot duce până la excluderea elevilor din internat – dar asta nu hotărăsc eu, hotărăște consiliul profesoral. Sunt etapele legale pe care noi trebuie să le parcurgem în funcție de statutul elevului. Pe băiat l-au lovit cu o curea și cu un prosop. După incident copilul a mai stat în internat câteva zile, dar părinții au decis să-l retragă din internat. Ei s-au împăcat. Și părinții vinovaților au sunat părintele copilului, și copiii și-au cerut scuze. În urma discuțiilor din comisia de disciplină au conștientizat greșeala”, a spus Sanda Moldovanu, directorul Colegiului Ion Vidu din Timișoara.

Bullying-ul are loc atunci când în mediul școlar copiii sunt umiliți, agresați fizic sau verbal, în mod repetat de către colegii lor. Acest lucru se întâmplă în unitățile de învățământ, mai ales, iar Timișul este pe locul trei într-un top al violenței în școli. Copiii umiliți suferă adevărate traume.

Organizația Salvați Copiii a inițiat o campanie pentru stoparea bullying-ului și a creat un site special unde puteți afla informații despre bullying, dar și modalități de contact în cazul în care știți o situație de bullying sau sunteți chiar ținta unei astfel de agresiuni repetate.

UPDATE. Va fi cercetat și pedagogul de noapte din internat
Cazul elevului terorizat a ajuns și la Inspectoratul Școlar Județean Timiș. Inspectorul școlar general Aura Danielescu spune că va fi cercetat inclusiv pedagogul din internat, care nu ar fi trebuit să permită ca elevul de clasa a IX-a să fie umilit.
Elevii agresori, în schimb, vor primi sancțiuni care vor fi stabilite în consiliile claselor din care fac parte.
„Am făcut o comisie de cercetare disciplinară pentru pedagogul de noapte din internat. Copiii au fost introduși în consiliile claselor cu propuneri de sancțiuni, potrivit statutului elevilor. După ce se vor face toate propunerile, se va stabili cum vor fi sancționați”, ne-a spus Aura Danielescu, inspector școlar general de Timiș.
Elevii care l-au terorizat pe băiatul proaspăt intrat în colegiu riscă să primească fie avertismente, fie mustrări, fie să rămână fără locul din internat ori fără burse. Sancțiunile vor fi date în funcție de gravitatea faptelor.41Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor