Educatie cinematografica pentru cei mai tineri cinefili. Caravana CinEd ajunge in scolile din Timisoara

De Dariana Bratu
Educatie cinematografica pentru cei mai tineri cinefili. Caravana CinEd ajunge in scolile din Timisoara
Caravana CinEd se pregătește să ajungă la Timișoara. Este vorba despre o inițiativă europeană care-și propune să le ofere educație cinematografică celor cu vârsta cuprinsă între 6 și 19 ani.

Proiectul se desfășoară în șase localități din țară, respectiv: București, Baia Mare, Focșani, Păulești Vrancea, Pitești și Timișoara. Caravana CinEd se va afla în orașul de pe Bega în perioada 25 – 26 mai, la Institutul Cultural Francez. Proiectul se adresează și formării cadrelor didactice, bibliotecarilor și ONG-urilor care vor să deruleze acest program de educație nonformală.

„CinEd este o iniţiativă europeană care îşi propune să îmbunătăţească şi să încurajeze dezvoltarea programelor de educaţie cinematografică adresate tinerilor cu vârsta cuprinsăîntre 6 şi 19 ani. Proiectul este dezvoltat de Institutul Francez din Paris în parteneriat cu şapte ţări europene: Spania,Portugalia, Bulgaria, Italia,Cehia, Finlanda şi România, unde programul CinEd este coordonat de Asociaţia Culturală Macondo (pentru elevi și cadre didactice din învățământul primar) în colaborare cu Societatea Culturală NexT (pentru segmentele gimnaziu şi liceu)”, au transmis reprezentanții Caravanei CinEd.

Proiectul pleacă de la premisa că educația cinematografică a devenit un element cheie în educarea tinerilor care trăiesc în epoca digitală.

„Filmele selectate de critici de film din cele șapte țări partenere împreună cu reprezentanți ai Cinematecii Franceze și resursele pedagogice create special pentru nevoile de învățare ale elevilor sunt puse la dispoziţia tuturor profesorilor, învățătorilor, şi elevilor interesaţi, gratuit, prin intermediul unei platforme online special concepute. Mai mult, graţie proiecţiilor şi întâlnirilor cu profesioniştii din domeniu, elevii implicaţi în primă fază în program vor fi încurajaţi să descopere vizionarea filmelor ca activitate culturală şi vor fi ajutaţi să-şi dezvolte abilităţile de înțelegere a mesajelor audiovizuale în general şi a filmelor, privite ca obiecte artistice, în particular”, au mai explicat cei din echipa Caravanei CinEd.

Cadrele didactice sunt încurajate să folosească de materialele de pe platforma online, dar să participe și la sesiunile de formare care vor avea loc în perioada 25 – 25 mai. Astfel, cei care vor să vină la cursurile de formare sunt rugați să trimită un email la adresa cined.macondo@gmail.com.

Mai multe detalii despre platformă pot fi găsite aici.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !