E oficial! Restaurantul crama din Piata 700 isi redeschide portile, primaria castiga 10.000 de euro lunar

De Roxana Deaconescu
11Comentarii
E oficial! Restaurantul crama din Piata 700 isi redeschide portile, primaria castiga 10.000 de euro lunar
© Restaurantul crama din Piata 700 isi redeschide portile, primaria castiga 10.000 de euro lunar (foto: arhiva)
10.000 de euro în fiecare lună. Atât face Primăria Timișoara din spațiul cunoscut sub denumirea de Restaurant crama 700 și grădina de vară din zona pieței din centrul Timișoarei. Asta abia din martie, când noul local ar trebui să-și deschidă porțile.

Primăria Timișoara a scos la licitație, în august 2015, spațiul din Piața 700 care ajunsese într-o stare deplorabilă. Vorbim, în total, despre o suprafață de 1.175 de metri pătrați, care a fost adjudecată la o chirie de aproape 10.000 de euro, lunar.

În trecut, imobilul a fost închiriat Fundaţiei Academice Culturale Timişoara (FACT), contractul a expirat, iar primăria a preluat cu greu spaţiul înapoi, ajungându-se la procese cu fostul chiriaş. În primăvara anului 2014, viceprimarul Traian Stoia anunța că municipalitatea a reușit să reintre în posesia imobilului. Stoia spunea că acolo se va deschide o berărie ca-n Germania.

În cele din urmă, primăria a organizat o licitație publică deschisă cu strigare. Preţul de pornire a fost de 10 euro/mp/lună pentru Restaurant Cramă 700 şi 5 euro/mp/lună pentru grădina de vară. Licitația a fost câștigată de singura ofertă depusă, cea a SC Trei Dion Pizza SRL, societate comercială care mai are un restaurant cu specific italian pe strada pietonală Mărășești. Aceasta va plăti primăriei, lunar, suma de 9.738,75 de euro.

„Chiria a fost stabilită la 10,5 euro/mp/lună pentru imobilul în suprafață de 680 mp și de 5,25 euro/mp/lună pentru grădina de vară în suprafață de 495 mp. Chiria începe să curgă în momentul în care locatarul își începe desfășurarea activității economice în spațiu, dar nu mai târziu de șase luni de la data predării/primirii spațiului în baza procesului-verbal de predare primire întocmit de Biroul Valorificare Spații cu Altă Destinație. Procesul-verbal a fost întocmit de către Biroul Valorificare SAD și reprezentantul SC Trei Dion Pizza SRL și a fost înregistrat în 24 septembrie 2015”, au transmis reprezentanții Primăriei Timișoara pentru Tion.ro.

Consilierii locali au stabilit că respectiva chirie va fi plătită doar pe perioada funcționării restaurantului, obligatorie cel puțin 6 luni pe an. Contractul a fost încheiat pentru o perioadă de cinci ani.

Articole pe aceeași temă:

Crama si gradina de vara din Piata 700, adjudecate la o chirie de aproape 10.000 de euro pe luna11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor