Crama si gradina de vara din Piata 700, adjudecate la o chirie de aproape 10.000 de euro pe luna

De Alina Strugariu
4Comentarii
Crama si gradina de vara din Piata 700, adjudecate la o chirie de aproape 10.000 de euro pe luna
© Crama si gradina de vara din Piata 700, adjudecate la o chirie de aproape 10.000 de euro pe luna (foto: arhiva)
După ce, vreme de ani, spaţiul cunoscut sub denumirea de Restaurant Crama 700 şi grădina de vară din zona pieţei din centrul Timişoarei au stat în paragină, există în sfârşit planuri cu acestea. Cineva este interesat să dezvolte o afacere acolo. Primăria a scos la licitaţie crama şi grădina, o suprafaţă de 1.175 de metri pătraţi, acestea fiind adjudecate la o chirie de aproape 10.000 de euro pe lună.

Reprezentanții Primăriei Timișoara au decis să scoată la licitație spațiul cunoscut sub denumirea de „Restaurant Crama 700, cu grădina de vară” în cursul acestei veri. Această proprietate a municipalităţii din zona centrală a oraşului, din zona Pieţei 700, a ajuns într-o stare deplorabilă.

În trecut, imobilul a fost închiriat Fundaţiei Academice Culturale Timişoara (FACT), contractul a expirat, iar primăria a preluat cu greu spaţiul înapoi, ajungându-se la procese cu fostul chiriaş.

Proprietatea a fost ”redescoperită” de viceprimarul Traian Stoia, care reclama, în 2013, că fundaţia condusă de Ioan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul, ocupă abuziv spaţiul şi sunt plăţi restante, contractul de închiriere expirând în 2012. Chiriaşul spunea că a făcut investiţii acolo.

FACT a închiriat de la primărie, în 2007, spaţiul cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă situat în zona Pieţei 700, cunoscut sub denumirea de Restaurant Crama 700, cu destinaţia de centru cultural.

Ulterior, reprezentanţii municipalităţii au constatat că spaţiul era folosit de către SC Versatil Art SRL, societate având ca acţionar unic FACT, pentru activităţi de alimentaţie publică şi spectacole. Stoia afirma însă că acolo a fost de fapt o afacere, şi nici vorbă de activităţi culturale. În primăvara anului 2014, edilul anunţa că primăria a reuşit să reintre în posesia spaţiului, de altfel un imobil cuprins în Lista monumentelor istorice ale judeţului Timiş, potrivit autorităţilor locale.

În cele din urmă, primăria a decis să închirieze din nou spaţiul din Piaţa 700 şi a fost organizată o licitaţie publică deschisă cu strigare.

Condiţiile de închiriere au fost stabilite prin hotărâre de consiliu local, iar crama şi grădina de vară, având o suprafaţă totală de 1.175 de metri pătraţi, au fost adjudecate la o chirie de aproape 10.000 de euro pe lună (9.738,75 euro), conform reprezentanţilor municipalităţii.

În data de 17 august 2015 a avut loc licitaţia publică deschisă cu strigare pentru închirierea spaţiului cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă din imobilul situat în Timişoara, Piaţa 700 – Restaurant Cramă 700, în suprafaţă de 680 mp, şi grădina de vară, în suprafaţă de 495 mp. Preţul de pornire a fost de 10 euro/mp/lună pentru Restaurant Cramă 700 şi 5 euro/mp/lună pentru grădina de vară, conform HCL nr. 304/ 25.06.2015. Oferta a fost adjudecată de SC Trei Dion Pizza SRL la preţul de 10,5 euro/mp/lună pentru Restaurant Cramă 700 şi 5,25 euro/mp/lună pentru grădina de vară. Perioada de închiriere este de 5 ani, cu posibilitate de prelungire”, ne-au transmis reprezentanţii Primăriei Timişoara.

Aleşii locali au stabilit că respectiva chirie va fi plătită doar pe perioada funcţionării, obligatorie cel puţin 6 luni pe an.

Articole pe aceeași temă:

Primaria Timisoara s-a ales cu un spatiu devastat in zona Pietei 700, dupa ce l-a dat in chirie

Stoia vrea sa-l evacueze pe Garboni: spune ca ocupa ilegal un spatiu al Primariei Timisoara!

Crama si gradina de vara din Piata 700, la licitatie4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor