Druckeria considera comportamentul clubului UTA inferior celui al unor echipe din campionatul judetean

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
16Comentarii
Druckeria considera comportamentul clubului UTA inferior celui al unor echipe din campionatul judetean
© Tion: Druckeria considera comportamentul clubului UTA inferior celui al unor echipe din campionatul judetean
Suporterii timişoreni sunt supăraţi după ce nu au fost primiţi în număr mare pe stadionul minuscul pe care cei de la UTA sunt nevoiţi să îşi desfăşoare meciurile de acasă. Iar printre acestea şi derbiul de duminică, dintre UTA şi ASU Politehnica Timişoara.

Cei de la UTA nu vor primi prea mulţi suporteri alb-violeţi pe arena Motorul, care ţine loc de stadion pentru meciurile de pe teren propriu ale celor de la UTA, iar aceasta, desigur, nu este pe placul fanilor alb-violeţi. Ei se declară nemulţumiţi de situaţie şi spun că aceasta îndepărtează suporterii de stadioane.

„Pârjolul fotbalului modern din România a impus în peisaj fotbalul ca jucărie a unui personaj. Indiferent că acesta a fost numit investitor strategic sau finanțator, a fost primar, «naș» sau «patron», rezultatele au fost cele pe care le vedem cu toții: falimentarea cluburilor de tradiție, disoluția campionatului, transformarea competiției într-un circ de prost gust și, cel mai grav, îndepărtarea suporterilor de pe stadioane. Derby-urile au dispărut în cvasitotalitate, pentru că meciurile de clasament între echipe ce reprezintă câte o stradă într-un sector agricol sau câte un număr de cont atașat unui nume nu pot fi numite derby-uri”, au anunţat cei de la Drukeria, într-un comunicat.

Chiar şi aşa, spun cei de la Druckeria, fotbalul adevărat refuză să dispară. Iar un meci ca şi cel de duminică este exact o asemenea întâlnire, din păcate, decizia celor de la UTA de a permite accesul la meci doar pentru doar un număr extrem de mic de timişoreni, strică spectacolul.

„Din fericire fotbalul de odinioară refuză să moară. Numele de tradiție din fotbalul românesc își încep din nou ascensiunea spre primele ligi, însuflețite de spiritul, dragostea și devotamentul suporterilor lor. Cluburile renasc și-și consolidează existența pe baza unor principii a căror dispariție a dus la situația dezastruoasă din fotbalul românesc actual. Principii ca respectul față de competiție. Ca respectul față de actorii acestei competiții, deopotrivă jucători și spectatori. Principii ca respectul față de spectacolul din teren și tribune. Este la latitudinea fiecărui club să înțeleagă fotbalul cum dorește. Noi vă spunem cum am fi făcut noi ca să respectăm aceste principii, ca să respectăm fotbalul și implicit ideea de derby: am fi alocat fără rezerve o peluză întreagă către adversarii cu care împărțim acest derby de generații întregi, indiferent de dimensiunea stadionului, cum se întâmplă la derby-uri din întreaga lume. Așa cum se întâmplă la Belgrad, la Milano, Roma sau Torino. Așa cum de altfel s-a întâmplat și la Timișoara de-a lungul anilor, indiferent dacă oaspeții au ocupat un sector, două sau patru din peluză, cu atât mai mult dacă vorbim de o peluză și așa subdimensionată; am fi refuzat să ne ascundem după limitări minime din regulamentele care nu au contribuit la altceva în afară de golirea tribunelor; am fi acceptat fără rezerve orice întâlnire cu reprezentanții clubului advers și ai forțelor de ordine în scopul găsirii de soluții pentru ca derby-ul să aibă parte de cât mai mulți suporteri în jurul său. Mai mult, am fi inițiat aceste discuții, cum de altfel am făcut-o și acum. Pentru că până la urmă în asta constă frumusețea fotbalului, în entuziasmul, motivația și exuberanța suporterilor, corelate în teren cu ambiția, talentul și devotamentul sportivilor”, mai spun cei de la Drukeria.

Cei de la UTA sunt subtili şi spun că vizita timişoreană va lăsa meciurile arădenilor cu casa închisă trei etape.

„Adversarii noștri de duminică au înțeles fără doar și poate anvergura acestei întâlniri. Chiar ne bucură că simpla noastră vizită le va aduce trei etape cu casa închisă. Suporterii trebuie readuși în tribune și sincer le dorim să și rămână acolo în etapele următoare. Fotbalul nu poate să crească sănătos decât în măsura în care oamenii vor crede din el. Iar primul pas este tocmai cumpărarea unui bilet, din respect față de spectacolul fotbalistic și actorii săi. Sperăm că oficialii arădeni fac măcar acasă acest lucru. Pentru că la vizita lor de etapa trecută de pe «Știința» ne-au arătat că nu le face parte din obișnuință”.

Despre situaţia de duminică, suporterii spun că echipa timişoreană va fi mai prost tratată decât pe un stadion de „Judeţ” sau liga a treia.

„Ne pare rău să vedem că adversarii noștri au hotărât să piardă derby-ul încă înainte de a începe. Refuzăm să credem că Aradul Nou a devenit atât de mic încât să nu poată primi câteva sute de poliști în zi de derby. Au putut Racovița, Dudeștiul, Leucușeștiul și toate celelalte localități din Banat prin care ne-a dus istoria ultimilor ani. Pentru că noi vom veni, ca întotdeauna, să fim cât mai aproape de băieții noștri. Vom veni să cântăm pentru ei, pentru clubul și pentru orașul nostru. Cei mai tineri dintre noi vor ajunge chiar să-și împartă cele câteva zeci de bilete oferite. Sunt nerăbdători să vadă pentru prima oară în viață un meci cu un adversar de calibrul lor. Iar noi, cei ce vom fi cuprinși de nostalgia derby-urilor de altădată, vom cânta cât ne vor ține piepturile de cât de aproape ne va permite legea. Și nu există lege care să nu ne lase să respirăm același aer cu băieții noștri în ziua meciului. Și nu există lege care să interzică dragostea pentru oraș. Și nu există lege care să interzică pasiunea pentru culorile clubului!”

În consecinţă, Druckeria anunţă că vor fi câteva sute de suporteri timişoreni, care chiar dacă nu vor fi în tribune, vor fi auziţi. Cel mai probabil din stradă…16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor