Domeniul retailului se imbunatateste in Timisoara cu noi unitati

De M. Hoster
Reactualizat la:
26Comentarii
Domeniul retailului se imbunatateste in Timisoara cu noi unitati
La finalul anului trecut, Primăria Timişoara a emis un certificat de urbanism prin care se face un prim pas spre realizarea unui nou proiect comercial de mari dimensiuni, cel despre care se discută de destul de mult timp, pe locul fostelor hale de la Dermatina, în Calea Şagului. De asemenea, o altă reţea comercială pregăteşte pentru luna februarie deschiderea unui nou magazin, în zona Ion Ionescu de la Brad.

Un centru comercial de mari dimensiuni şi un nou magazin sub brandul Lidl urmează să îşi primească locul pe piaţa timişoreană. Primul este o investiţie pe termen lung, de o valoare mai ridicată, cel de-al doilea caz va deveni realitate chiar în cursul acestei luni.

Conform Mediafax, retailerul german Lidl va deschide în această lună cinci noi magazine, în Iaşi, Arad, Bucureşti, Popeşti Leordeni (Ilfov) şi Timişoara, şi va ajunge astfel la o reţea naţională de 174 de unităţi.

La Timişoara, compania germană deţine deja patru unităţi funcţionale, iar din februarie va mai fi inaugurată una. Aceasta va fi situată în zona Ion Ionescu de la Brad, într-o locaţie cunoscută timişorenilor pentru numeroasele hale industriale existente în zonă. La noul magazin se lucrează încă de la finalul anului trecut.

O nouă zonă comercială în Calea Şagului

La jumătatea lunii decembrie, Primăria Timişoara a publicat pe portalul instituţiei un certificat de urbanism emis în numele Nepi, prin care cunoscutul investitor în domeniul imobiliar solicită avizele necesare pentru realizarea de „Construcţii pentru comerţ şi servicii – Construire Ansamblu de clădiri cu funcţiune mixtă – Centru Comercial Dermatina Timişoara”.

De ani buni, Bega Grup lucrează în zona fostei fabrici Dermatina, situată pe Calea Şagului. S-au demolat clădiri, s-a curăţat zona, iar toată lumea ştia că acolo se va construi un nou hypermarket. Acesta a întârziat, dar ar putea deveni realitate în perioada următoare.

Se pare că Nepi, cunoscutul fond de investiţii din domeniul imobiliar, ar fi preluat proiectul de la fostul proprietar, iar acum se pregăteşte să realizeze acolo o zonă comercială şi nu numai. Marius Cristescu, unul dintre conducătorii Bega Grup, nu a dorit deocamdată să comenteze asupra situaţiei actuale a proiectului. Nu a confirmat, dar nici infirmat, dacă proiectul este preluat în totalitate sau doar în management de către Nepi. “Deocamdată există nişte oportunităţi, se discută care este cea mai bună variantă pentru cele două părţi. Sunt discuţii care momentan sunt confidenţiale”, ne-a declarat Marius Cristescu.

Nepi este deja prezentă pe piaţa timişoreană de o bună perioadă de timp, aceasta după ce a achiziţionat de la omul de afaceri Ovidiu Şandor proiectul complexului de birouri City Business Center.

Întrebat în ce măsură a verificat Consiliul Concurenţei preluarea Real de către Auchan şi cum a influenţat aceasta piaţa timişoreană, Gaspar Biro, director regional al francezilor, spunea că asupra acestei pieţe specifice nu s-au luat niciun fel de măsuri.

„Ştiţi de ce cred eu că nu s-a discutat despre intervenţii asupra pieţei din Timişoara. Că în curând va intra pe piaţă un alt mare jucător”, ne spunea Biro. El nu a precizat numele acestui jucător, dar întrebat dacă este vorba de Carrefour, el nici nu a negat, nici nu a confirmat afirmaţia. Cei de la Nepi se pare că au mai lucrat cu Carrefour, deci este destul de posibil să ne aşteptăm la apariţia acestui nume pe piaţa timişoreană.

 26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor