Doi candidati pentru postul de rector la Universitatea de Vest

De M.S.
Ioan Tapos
Ioan Tapos
Depunerea candidaturilor pentru postul de rector al Universităţii de Vest din Timişoara a început luni, iar vineri a fost ultima zi. În cursa pentru scaunul de rector al universităţii s-au înscris doi profesori: decanul FEAA Marilen Pirtea şi prorectorul UVT Florin Foltean.

Iniţial, prorectorul UVT Vasile Ostafe ne-a declarat că şi-ar putea depune şi el candidatura pentru scaunul de rector, însă acesta a renunţat în cele din urmă, alegând să îl susţină pe colegul său, Florin Foltean. „În cele din urmă am zis să nu fac concurenţă unui coleg care are cam acelaşi plan managerial ca şi mine şi am zis că îl susţin pe el în continuare. Eu am fost prorector cu cercetarea şi mă gândesc că, având planuri manageriale similare, aş rămâne în continuare prorector cu cercetarea”, ne-a Vasile Ostafe.

Actualul rector, Ioan Tapoş, a decis să nu îşi mai depună candidatura pentru un nou mandat, dintr-o „moralitate personală”, şi a ales să candideze pentru funcţia de membru în cadrul Senatului „Eu în 24 ianuarie 2014 împlinesc 65 de ani. Dacă legea care este în vigoare acum va fi şi atunci ar însemna ca cei patru prorectori pe care eu i-aş fi numit să plece şi ei odată cu mine şi eu nu am vrut să le periclitez soarta”, ne-a spus Talpoş.

Marilen Pirtea, decanul FEAA, spune că şansele în această luptă sunt egale, iar, legat de planurile de viitor, în cazul în care va câştiga, acesta ne-a declarat: „Aş vrea să duc Universitatea de Vest în primul eşalon al universităţilor din România, aş vrea o internaţionalizare mult mai accentuată, vreau linii de studii în limbi străine, vreau studenţi străini în universitate, vreau multiculturalitate, vreau ca universitatea să fie o voce credibiliă şi puternică în comunitatea locală, regională şi naţională”.

Alegerea rectorului va avea loc în data de 20 februarie, iar în ziua următoare vor fi afişate rezultatele. În data de 21 şi 22 se pot depune contestaţii, iar în data de 22 februarie, Senatul Universităţii va valida rezultatele. În cazul în care rectorul nu este ales din primul tur, în data de 24 februarie va avea loc o nouă rundă de alegeri.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !