Dispare piatra cubica de pe arterele auto din Timisoara

De Bogdan Marta
1Comentariu
Dispare piatra cubica de pe arterele auto din Timisoara
© Dispare piatra cubica de pe arterele auto din Timisoara (foto: arhiva)
În urmă cu mai mulți ani, viceprimarul în funcție Sorin Grindeanu anunța un proiect major de asfaltare a străzilor cu piatră cubică din zona Bălcescu. S-a schimbat conducerea Primăriei Timișoara, iar proiectul părea uitat. El a fost readus în discuție, recent, de primarul Nicolae Robu, care susținea că nu există destulă piatră cubică pentru pavarea Pieței Unirii, materia primă urmând să fie luată de pe acele străzi. Iată că lucrarea de pavare este aproape gata, iar străzile respective nu au intrat în lucru. Primarul explică…

„Va fi luată piatră de unde se va considera necesar, oricum acele străzi sunt într-un program de reabilitare. Indiferent dacă va fi nevoie de piatra de acolo în Piaţa Unirii sau nu, indiferent de câtă piatră din ce există acolo va fi nevoie aici, acele străzi vor intra în reabilitare, nu putem lăsa nişte străzi desfundate în ultimul hal, aşa cum sunt ele”, spune Robu.

El nu a putut preciza când vor intra în lucru acele străzi, având în vedere că trebuie respectate procedurile legale.

„Nu vă pot spune acum, că sunt 1.100 de străzi în Timişoara şi sute de şantiere… Procedurile sunt complicate, nu e un act de voinţă. Nu suntem pe moşia proprie ca să procedăm discreţionar, există legi care trebuie respectate, proceduri care trebuie parcurse, acum s-a ajuns în stadiul în care se poate vorbi despre începerea lucrărilor într-un orizont de timp apropiat”, a mai spus Robu.

Totuși, el a putut spune că acea piatră cubică nu va fi vândută, ci depozitată și apoi folosită când va fi nevoie, eventual chiar în cadrul proiectului Cetate 2, care prevede reabilitarea străzilor din centrul istoric care nu au intrat în proiectul inițial.

„Ce trebuie să se folosească se foloseşte aici, iar ce nu e necesar să se folosească aici va fi depozitată, evident luată pe inventar, aşa cum s-a făcut şi în urmă cu mai mulţi ani cu acea piatră care a fost ţinută la RATT şi adusă acum şi folosită în Piaţa Unirii. Va fi o rezervă de piatră naturală care va fi folosită probabil şi în proiectul Cetate 2, dar nu vă pot eu spune, că acolo urmează ca proiectanţii să stabilească ce fel de piatră se va folosi. În orice caz, se va folosi piatră naturală. Acum nu pot spune dacă fix aceea sau alta, după cum vor considera arhitecţii. Dar ea este o valoare de care vom avea grijă, evident”, a concluzionat Robu.

Articole pe aceeași temă:

Se scoate si piatra cubica de pe alte strazi pentru pavarea Pietei Unirii. Va fi asfalt in loc

Peste 3 milioane de euro pentru asfaltarea vechilor strazi cu piatra cubica din Timisoara1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor