Directorul scolii din Jimbolia acuzat de postari nepotrivite pe Facebook si-a retras cererea de demisie

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
4Comentarii
Directorul scolii din Jimbolia acuzat de postari nepotrivite pe Facebook si-a retras cererea de demisie
© foto: Facebook/Adrian Petrut
Adrian Petruț, directorul Liceului „Mihai Eminescu” din Jimbolia care a demisionat în urma unor postări pe Facebook a decis să-și retragă cererea prin care renunța la funcția de conducere. Profesorul a venit la începutul acestei săptămâni la Inspectoratul Școlar Județean Timiș pentru a-și retrage cererea de demisie.

Adrian Petruț a demisionat vineri, după ce pe contul său de Facebook a distribuit postări cu caracter nepotrivit. Una dintre postări se referea la „Flexibilitatea cuvântului p…ă”. Ulterior, postările au fost șterse, deși profilul directorului este unul privat și nu are în lista de prieteni niciun elev.

Conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Timiș, la începutul acestei săptămâni, directorul din Jimbolia a decis să-și retragă cererea de demisie. Mai mult, acesta a cerut să fie cercetat disciplinar.

„Luni, la prima oră, dumnealui a înregistrat o cerere de renunțare la demisie, solicitând, ca orice cadru didactic/personal de conducere, care se presupune că prin activitatea sa a lezat într-un anumit fel sistemul de învățământ, să poată beneficia de o cercetare disciplinară prealabilă pentru prezumatele fapte”, a spus Aura Danielescu, inspector școlar general de Timiș.

După anunțarea demisiei, directorul de la Jimbolia a fost susținut de o mulțime de oameni, colegi, părinți, elevi, prieteni, care i-au cerut să-și retragă cererea prin care a renunțat la postul de conducere. Mai mult, a fost redactată și o scrisoare deschisă către inspectorul școlar general de Timiș prin care i se cere anularea demisiei lui Adrian Petruț din funcția de director al liceului din Jimbolia.

„E corect, considerăm, să se desfășoare o cercetare disciplinară, fapt pentru care, fiind vorba de un director numit ca urmare a promovării concursului specific, voi accepta revenirea asupra demisiei/retragerea acesteia. E dreptul oricui să se apere, să justifice un anumit comportament. Domnul Adrian Petruț este deopotrivă și cadru didactic și personal de conducere. În felul acesta, probabil, se va solicita de către IȘJ Timiș, unității de învățământ, constituirea Comisiei de cercetare disciplinară prealabilă a prezumatelor fapte, pentru domnul director. În conformitate cu art. 280 din Legea 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, din comisie, fiind vorba de director, va face parte și un reprezentant al IȘJ Timiș”, a spus Aura Danielescu.

Articole pe aceeași temă:

Pe internet a fost lansată o scrisoare de susținere a directorului Liceului „Mihai Eminescu” din Jimbolia, Adrian Petruț. Scrisoarea, semnată de Adrian Popa, din Jimbolia, directorul societății de caritate Blythswood Banat, este adresată inspectorului școlar general de Timiș Aura Danielescu. Directo...
Directorul Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu” din Jimbolia, Adrian Petruț, și-a dat demisia, după ce a fost chemat vineri la Inspectoratul Școlar Județean Timiș pentru a da explicații în legătură cu unele postări de pe pagina sa de Facebook. Acesta a distribuit unele postări cu mesaje obscene. Dup...4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor