Dezinsectie in Timis. Consilierii judeteni incep lupta cu virusul Zika

De Adrian Panduru
4Comentarii
Dezinsectie in Timis. Consilierii judeteni incep lupta cu virusul Zika
© Tion: Dezinsectie in Timis. Consilierii judeteni incep lupta cu virusul Zika (foto: arhiva)
Consilierii județeni din Timiș se iau „la trântă” cu virusul Zika. Un proiect de hotărâre care va fi pe masa consilierilor la proxima ședință propune executarea de lucrări de combatere a insectelor de pe teritoriul județului. Printre acestea, conform raportului proiectului de hotărâre, se vor face și acțiuni de dezinsecție împotriva virusului Zika.

„Considerăm că acţiunea de dezinsecţie împotriva virusului Zika este absolut necesară, acesta provocând pe lângă disconfort şi transmiterea unor boli grave care duc la decese rapide şi la malformaţii congenitale către populaţie şi animale. În perioada următoare datorită condiţiilor climatice favorabile, generaţiile hibernante de dăunători îşi vor continua ciclul biologic care va avea ca și consecinţă înmulţirea populaţiilor acestora în parcuri, lacuri, grădini publice, arbori de pe aliniamente, spaţii verzi, spitale de boli infecţioase, liziere ale pădurilor care sunt umbroase şi umede, depozite de materiale, anvelope reciclate şi second hand provenite din alte țări”, scrie în raportul proiectului de hotărâre.

Pentru ca tratamentul împotriva acestor dăunători să fie eficient ar fi necesară, conform celor scrise în proiectul de hotărâre, efectuarea tratamentului în două etape: în primul tratament exterminându-se insectele vii, iar al doilea tratament să fie efectuat la interval de 18-21 zile, pentru a distruge insectele apărute din larve.

Acţiunea de combatere a insectelor şi artropodelor se va efectua pe terenuri care aparţin domeniului public şi privat al unităţiilor administrative teritoriale din judeţul Timiş la solicitarea scrisă a acestora. Lucrările de dezinsecţie se vor realiza în baza unor contracte încheiate cu unităţiile administrative teritoriale din judeţul Timiş. Contravaloarea lucrărilor se va asigura din bugetul propriu al unităţilor administrativ-teritoriale în funcţie de suprafeţele pentru care se solicită efectuarea dezinsecţiei.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor