Descentralizare in invatamant: directorii din Timis isi vor angaja singuri profesorii

De M.S.
Reactualizat la:
Descentralizare in invatamant: directorii din Timis isi vor angaja singuri profesorii
Apar primele semne ale descentralizării în învăţâmânt. În cazul în care Inspectoratul Şcolar Timiş nu va avea resurse necesare pentru a ocupa posturile ce se vor elibera pe parcursul anului şcolar 2011-2012, directorii unităţilor de învăţământ vor fi nevoiţi să organizeze concursuri pentru ocuparea acelor posturi.

În Monitorul Oficial au apărut primele instrucţiuni privind ocuparea posturilor care vor deveni vacante pe parcursul anului şcolar. Este vorba despre acele posturi care se eliberează fie la solicitare pentru concediu maternal, fie pe caz de boală, fie din alte motive obiective. „Au apărut noile instrucţiuni care prevăd că în cazul în care se eliberează anumite posturi, atunci primul pas pentru rezolvare îl face Inspectoratul Şcolar, dacă are rezerve la materia respectivă. În cazul în care nu avem pe cine trimite la unităţile de învăţământ, aceştia pot organiza concurs pentru ocuparea posturilor . Este un pas foarte important către descentralizare”, a declarat  inspectorul şcolar general-adjunct, Francisc Halasz.

Pentru a putea preda, candidatul trebuie să obţină cel puţin nota cinci. În cazul în care candidatul obţine o medie între 5-6,99 acesta va fi monitorizat de directorul unităţii de învăţământ. Subiectele vor fi făcute la nivelul şcolii, corectarea se va face la faţa locului, unde se vor soluţiona şi contestaţiile. Referitor la posibilele favoritisme pe care le-ar putea crea unii directori ai unităţilor de învăţământ, Francisc Halasz a menţionat: „Niciun sistem nu este perfect şi nu este scutit de eventuale compromisuri, dar eu sper că unităţile de învăţământ, directorii şi consiliile de administraţie sunt interesaţi în primul rând în a obţine nişte oameni buni. Este vorba despre nivelul educaţional al şcolii pe care o reprezintă”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor