Dermatologia nu se mai muta la Spitalul Militar. Primarul Robu cauta alte spatii

De B.A.M.
1Comentariu
Nicolae Robu si Mircea Dusa, ministrul Apararii
Nicolae Robu si Mircea Dusa, ministrul Apararii
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat, vineri, că municipalitatea nu va mai muta Clinica de Dermatologie la Spitalul Militar deoarece conducerea acestei instituţii doreşte să înfiinţeze mai multe secţii. În aceste condiţii, fără să precizeze cine este proprietarul acestei clădiri, primarul a afirmat că  se vor căuta alte spaţii pentru această clinică.

Vă reamintim că, recent, primarul Nicolae Robu anunţat că a descoperit că imobilul în care funcţionează  Spitalul Militar aparţine Primăriei Timişoara. În aceste condiţii, edilul Timişoarei susţinea că va muta în spaţiile nefolosite de către această instituţie Clinica de Dermatologie. După  vizita ministrului Apărării, primarul a declarat că Spitalul Militar aparţine României. Vineri, acesta a anunţat că nu va mai muta Clinica de Dermatologie la Spitalul Militar.

Întrebat cine este proprietarul Spitalului Militar, Robu a răspuns: „Nu este un lucru important acesta. Este cum a stabilit Guvernul României. În clădirea Spitalului Militar, indiferent de proprietar, pentru secţiile cunoscute ca fiind chiar secţii performante ale acestei instituţii, este necesar un spaţiu mai mic decât spaţiul total din acea clădire. Instituţia Spitalului Militar doreşte însă să îşi dezvolte şi alte secţii: o secţie de oncologie şi o secţie de cardiologie. Şi chiar are şi o secţie mare de stomatologie. Spaţiul necesar pentru aceste trei noi secţii, astfel încât ele să poată fi şi clasificate de rangul 1 în final, evident că este un spaţiu mare şi dacă el li se alocă nu mai rămâne loc liber în acea clădire. Fără spaţiu pentru aceste trei secţii la Spitalul Militar ar fi fost spaţiu suficient pt Clinica de Dermatologie”, a declarat Robu.

Primarul Timişoarei a precizat că nu putea fi „iresponsabil” şi să blocheze dezvoltarea celor trei secţii la Spitalul Militar doar din dorinţa de a muta Clinica de Dermatologie.

„Dacă există un proiect apărut între timp de dezvoltare a unor secţii la Spitalul Militar, eu sunt un om responsabil şi las să se producă aceste dezvoltări. Era inadmisibil să stea nişte spaţii nefolosite. Însă un om responsabil nu poate să refuze dezvoltarea unei secţii spitaliceşti de oncologie, cardiologie şi chiar de stomatologie”, a mai spus Robu.

Logica primarului nu a fost înţeleasă şi de colegul său de partid, deputatul Horia Cristian, care a declarat că înfiinţarea acelor secţii nu are niciun rost.

„Se înfiinţează nişte secţii care nu au niciun sens, în final. Câţi pacienţi de cancer are Armata Română? Nu are nicio logică”, a declarat Horia Cristian.

Indiferent de aceste polemici, în final Primăria Timişoara va căuta un alt spaţiu în care să mute Clinica de Dermatologie pentru a face loc unor consulate şi centre culturale străine.

„Noi căutăm şi alte locaţii pentru Clinica de Dermatologie. Eu nu îmi schimb punctele de vedere. Intervin în dinamica vieţii elemente noi. În situaţia în care se dezvoltă acolo trei secţii medicale, nu mai rămâne acolo spaţiu nefolosit. Sigur că ar fi fost convenabil să se mute acolo Clinica de Dermatologie. Dar mai există şi alte variante”, a concluzionat Robu.  

Primarul Timisoarei vrea sa mute Clinica de Dermatologie din centrul orasului

Robu da ultimatum conducerii Spitalului Militar: ori accepta Dermatologia, ori platesc chirie

Ministerul Apararii va ceda mai multe terenuri si cladiri autoritatilor locale din Timisoara si Timis1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor