Demersuri pentru infiintarea primului teatru rom din Timisoara – Lulughi Shukar

De Adrian Panduru
Demersuri pentru infiintarea primului teatru rom din Timisoara – Lulughi Shukar
© foto: arhiva
Reprezentanții Asociației Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană din Timișoara vor să înființeze primul teatru rom din Timișoara. O delegație a Asociației Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană s-a deplasat la Reykjavik, Islanda, pentru o întâlnire cu entități din această țară, în vederea identificării de parteneri pentru implementarea acestei inițiative.

Lulughi Shukar (floare frumoasă) – Compania romă de teatru constituită sub forma unei Structuri de Economie Socială reprezintă o inițiativă a Asociației Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană din Timișoara, aflată în faza de proiect.

„Proiectul urmărește înființarea Companiei De Teatru Rom – Lulughi Shukar care alături de Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely și Teatrul German de Stat să ducă mai departe tradiția de inovație a Timișorii, transformând-o în primul oraș din Comunitatea Europeană cu o asemenea conformație culturală”, transmit reprezentanții Asociației Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană.

Denumirea acestei inițiative a fost preluată de la ansamblul de muzică și dansuri rome Lulughi Shukar, înființat în Timișoara de coregraful rom Ioan Mirescu în perioada comunistă, anul 1987, proiectul dorindu-se a fi un omagiu și o continuare a eforturilor de afirmare a culturii rome ale activiștilor romi din perioada comunistă.

În perioada 8 -12 octombrie 2018, o delegație a Asociației Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană (ACRRU) se află la Reykjavik, Islanda, pentru o întâlnire cu entități din această țară, în vederea identificării de parteneri relevanți pentru implementarea acestei inițiative.

Pentru organizarea acestei întâlniri, ACRRU a beneficiat de asistență financiară în valoare de 3.200 euro, oferită de Ministerul Culturii și Identității Naționale prin intermediul fondurilor Spațiului Economic European.

Pentru organizarea evenimentului în Reykjavik, ACRRU beneficiază de asistența tehnică oferită de Rannis – The Icelandic Centre for Research și asociația Island Panorama.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor