De Ziua Transportului Public, timişorenii se vor putea plimba cu tramvaiul tras de cai

De T. Ex.
Reactualizat la:
Tramvai tras de cai de Ziua Transportului Public
Tramvai tras de cai de Ziua Transportului Public
În data de 8 iulie, la Timisoara se vor sărbători 142 de ani de la prima cursă a unui tramvai tras de cai în România. Evenimentul va fi marcat de Regia Autonomă de Transport şi Primăria Municipiului Timisoara prin mai multe acţiuni.

De la ora 10:30 până la ora 12.00 timişorenii vor putea admira flota de tramvaie din cadrul R.A.T.T., în centru, lângă Catedrala Mitropolitană. Cei care doresc se vor putea plimba cu tramvaiul tras de cai, cu vagonul restaurant „Timiş” şi cu un vagon platformă. De la ora 10.45, tramvaiul tras de cai va circula din Piaţa Maria până la Catedrală. Această porţiune face parte din primul traseu al oraşului, care a fost dat în folosinţa în 8 iulie 1869.

Circulaţia tramvaielor de pe liniile 1, 2, 5 şi 6 va fi deviată timp de trei ore, în intervalul 10:00 – 13:00. Acestea vor circula după cum urmează: lilniile 1 şi 2 din Piaţa Maria vor circula prin Piaţa Bălcescu – Banatul – Piaţa Traian – Gara de Est şi retur; Linia 5 din Piaţa 700 – Piaţa Libertăţii – Piaţa Traian – Gara de Est – UMT – Piaţa Traian; Linia 6 din Piaţa 700 – Piaţa Libertăţii – Piaţa Traian – Prinţul Turcesc – UMT – Gara de Est – Traian.

Pe tot parcursul zilei de vineri, călătorii care vor circula cu mijloacele de transport ale R.A.T.T. vor beneficia de gratuitate. De asemenea, chioşcurile R.A.T.T. vor fi închise vineri, 8 iulie, cu excepţia Centrului de Gratuităţi de pe Intrarea Doinei nr. 2, care va funcţiona până la ora 21.

Toti timisorenii vor putea calatori gratuit cu tramvaiul in ziua de 8 iulie a fiecarui an

Atentie, se inchide circulatia in zona centrala a Timisoarei timp de o zi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !