De Ziua Persoanelor cu Dizabilitati s-au celebrat abilitatile, la Timisoara

De S.P.D.
De Ziua Persoanelor cu Dizabilitati s-au celebrat abilitatile, la Timisoara
© TION: De Ziua Persoanelor cu Dizabilitati s-au celebrat abilitatile, la Timisoara
Pentru persoanele cu dizabilități, ”lumea de afară”, fie ea strada, orașul sau chiar scara blocului în care locuiesc, e adesea o junglă: cu capcane, pericole, aventuri. Un teritoriu inaccesibil, interzis chiar, pe care trebuie să -l cucerească zi de zi, pas cu pas. Sărbătorind Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități drept o zi a abilităților, s-au bucurat împreună de bătăliile câștigate în luptele cu legile încă imperfecte, cu treptele, pragurile, mentalitățile rigide, chiar dacă războiul se arată greu și de durată.


Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, care se celebrează în fiecare an în data de 3 decembrie, a adus la Expovest Timișoara oameni ce răzbat în viață cu fotoliul rulant, copii cu implanturi care îi salvează de surzenie și izolare, nevăzători, persoane cu dizabilități fizice sau intelectuale, dar și camarazi ai acestora, fără dizabilități, care le-au fost alături în ”jungla” cotidiană.

Sub sloganul “Celebrăm abilităţile, celebrăm accesibilitatea“, evenimentul a fost organizat de către Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană împreună cu Asociația pentru Integrarea Persoanelor cu Dizabilitati (AIPD), Asociatia Ceva de Spus, Asociaţia persoanelor cu deficienţe de auz “Ascultă Viaţa” şi Asociația Handicapaților Locomotori Timiș.

“Iniţiativa de colaborare este rezultatul direct al dezbaterii <<Accesul și participarea persoanelor cu dizabilități la viața culturală din Timișoara>>, desfăşurată la începutul lunii noiembrie”, a subliniat Simona Neumann, directorul executiv al ATCCE.

Au fost înmânate diplome de recunoaștere către instituții și persoane care au contribuit pe parcursul acestui an la accesibilizarea spațiului cultural sau care au promovat în comunitate mesajele persoanelor cu dizabilități.

Programul artistic a fost susținut de către membrii Asociaţiei “Ascultă Viața” și ai Asociației Handicapaților Locomotor, cu participarea toboşarului Andrei Strătilă împreună cu trupa ”The Note Band”.
foto (c) fotosen.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor