Curs pentru specialisti in accesarea fondurilor europene

De Marcel Hoster
2Comentarii
Curs pentru specialisti in accesarea fondurilor europene
© Tion: Curs pentru specialisti in accesarea fondurilor europene
Firmele, instituţiile publice, organizaţiile neguvernamentale care doresc să acceseze fonduri europene se pot perfecţiona în acest domeniu. În perioada următoare, la CCIAT se pregăteşte un nou curs pentru pregătirea specialiştilor în accesarea banilor UE.

Lansarea măsurilor de finanțare 2014-2020 aduce o serie de elemente și soluții inovative care să asigure o gestionare eficientă și transparentă a fondurilor europene și totodată să faciliteze accesul la finanțare. Această facilitare este asigurată prin scurtarea perioadelor de evaluare și selecție a proiectelor și prin aplicarea de simplificări procedurale și mecanisme utile potențialilor beneficiari.

În acest context, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională vine în sprijinul celor interesați cu o nouă serie a cursului „Expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene”. Acesta va avea loc în perioada 6 – 15 martie 2017, cu program de luni până vineri, între orele 17 şi 20.00, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT.

Certificatele obținute la absolvirea cursului au recunoaștere națională și internațională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației. Cursul este avizat de Autoritatea Națională pentru Calificări.

Cursul se adresează instituțiilor publice, companiilor private, ONG-urilor, precum și tuturor persoanelor care doresc să se dezvolte prin atragerea de fonduri europene pentru finanțarea proiectelor de perspectivă. De asemenea, cursul este util membrilor echipei de proiect care, la finalul cursului, vor avea competențele și abilitățile specifice, necesare scrierii unei cereri de finanțare și derulării cu succes a proiectului.

Cursul acoperă întreaga tematică necesară accesării surselor de obţinere a fondurilor, indiferent de tipul de program: Programe de finanțare prin care se pot obține bani europeni nerambursabili pentru nevoile de dezvoltare ale firmei / instituției; Pașii / etapele pentru obținerea unei finanțări nerambursabile; Modul de completare a unei cereri de finanțare; Accesarea și utilizarea corectă a fondurilor europene; Ce implică din partea firmei / instituției gestionarea unui proiect finanțat din fonduri structurale; Nereguli și fraude în realizarea și derularea proiectelor ce beneficiază de cofinanțare europeană.

Se va lucra direct pe baza Ghidului Solicitantului, iar trainerii cu experiență în domeniu, vă vor oferi consiliere și îndrumare prin proceduri legislative, vă vor prezenta exemple de bună practică și vor răspunde întrebărilor și problemelor aferente tematicii.

Informații și înscrieri la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 110, tel. 0256/219172, 0742/924344, e-mail: mmuresan@cciat.ro.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor