tion.ro Web analytics

Tion

Tion

  • Ştiri
    • Ştiri Timiș
    • Lugoj
    • Știri naționale
    • Stiri internaţionale
    • Eveniment
    • Sănătate
    • Dialoguri Sănătoase
    • Sport
    • Târg imobiliar
  • Timp liber
    • Cultură
    • Cinema
    • Horoscop
  • ANGAJĂRI
  • MICA PUBLICITATE
    • IMOBILIARE
      • Imobiliare Vanzari – Garsoniere
      • Imobiliare Vanzari – o camera
      • Imobiliare Vanzari – 2 camere
      • Imobiliare Vanzari – 3 camere
      • Imobiliare Vanzari – 4 camere
      • Imobiliare Vanzari – Case
      • Imobiliare Vanzari – Terenuri
      • Imobiliare Vanzari – Spatii comerciale
      • Imobiliare Inchirieri – Garsoniere
      • Imobiliare Inchirieri – o camera
      • Imobiliare Inchirieri – 2 camere
      • Imobiliare Inchirieri – 3 camere
      • Imobiliare Inchirieri – Case
      • Imobiliare Inchirieri – Spatii comerciale
    • PRESTĂRI SERVICII
    • CONSTRUCȚII
    • AUTO
    • DIVERSE
  • UTILE
  • VIDEO
  • Azi în Timișoara
  • Cariere de Poveste
  • Agenda
  • Lugoj
Select Page


Tion
Dialoguri Sănătoase
Curentul fast-food va fi detronat de noul trend mondial slow-food!

Curentul fast-food va fi detronat de noul trend mondial slow-food!

la 17 November 2014 14:15
17 November 2014 14:15
Ați auzit cu toții despre mâncarea gata de cumpărat, imediat servită din mână și extrem de gustoasă, înșelătoarea mâncare de tip ”fast-food”. Termenul din engleză ne vorbește simplu despre acest tip de mâncare, gătită repede, servită la fel, însă deloc potrivită unui act nutrițional.
Scris de Lavinia Ceuta - Ați auzit cu toții despre mâncarea gata de cumpărat, imediat servită din mână și extrem de gustoasă, înșelătoarea mâncare de tip ”fast-food”. Termenul din engleză ne vorbește simplu despre acest tip de mâncare, gătită repede, servită la fel, însă deloc potrivită unui act nutrițional.

Trimite articolul

X

De ce nu este bună această mâncare?

Pentru-că este o hrană procesată prin prăjire, în care salata este practic fără valoare nutrițională, fiind tăiată – în general – de dimineața, pentru întreaga zi. Combinația dintre nutrienți este făcută absolut nepotrivit, iar dressing-urile adăugate acestora sunt pline de aditivi alimentari, unii dintre ei dând acea dependență alimentară despre care, cu siguranță, a auzit toată lumea.

De ce ne-om fi îndepărtat noi, românii, de la tradiția noastră culinară?

Nu avem o bucătărie la fel de sănătoasă ca cea mediteraneană, de exemplu, însă simplitatea ei și chiar și gustul sunt mult peste acest ”import de tradiție culinară”, mâncarea de tip fast-food!

Slow-food, un curent mondial despre care am citit pentru prima data într-o carte a Prof. Mecinicopschi, își propune „supremația calității asupra cantității prin cultivarea unei percepții ecologice-cultural-spirituale asupra mâncării și actului de a mânca, prin reconstituirea relației dintre om și natură, dintre producător și consumator, relație distrusă de o industrie animată în principal de profit și nu de grija pentru sănătatea dumneavoastră.”

Slow-food ne ajută să redobândim o așezare și o tihnă în servitul mesei, o responsabilitate și nu o ignoranță asupra acestui act extrem de important din viața noastră. Ar fi bine ca acest curent să devină noul stil de viață, asumat și conștient, pentru a preveni procesul deteriorate al alegerilor nutriționale din prezent. Cifrele de obezitate infantile și cele din rândul adulților înregistrează date alarmante, cum nu au arătat niciodată.

Care ar fi problema? Alimentația defectuoasă de zi cu zi, hrana servită în grabă de tip fast-food!

Despre slow-food, nu puteam cuprinde mai bine o definiție, ca cea scrisă aici:

„Acest stil de viață ne va ajuta să ne împăcăm cu noi înșine, cu cei din jurul nostru, cu natura, să ne recăpătăm sănătatea, identitatea și demnitatea de ființă rațională, responsabilă și înțeleaptă, care trăiește conștient și nu doar funcționează.” Prof.dr. Gheorghe Mecinicopschi

Mereu alegeri conștiente în viața de zi cu zi, în dieta voastră zilnică!

Puteţi citi mai multe articole pe această temă, aici.

Trimite articolul

X
Taguri:
dieta ,
fast food ,
Gheorghe Mecinicopschi ,
nutritie ,
slow food
0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    Cele mai citite știri

    1
    Tu știi ce drepturi ai când închei o asigurare? InfoCons îți explică
    2
    FOTO. Timișorenii pot vedea expoziția „Abbysus”, realizată de doi furnizori ai Casei Regale a României
    3
    Hala de tramvaie din Timișoara ar putea deveni centru cultural cu bani europeni
    4
    Tradiție și bunătăți bănățene. Sânmartinu Sârbesc celebrează Hramul și „Ceaunul de Aur"
    5
    Timișoara găzduiește Congresul Național de Chirurgie Minim Invazivă în Ginecologie
    6
    Deținuți harnici la Penitenciarul Timișoara. Aduc anual venituri de milioane de euro
    7
    Concerte de Crăciun și Anul Nou, la Filarmonica Banatul. S-au pus în vânzare biletele
    8
    Timișoara a fost două zile capitala internațională a tehnologiilor inovative în sudură și materiale avansate
    9
    „Ceaunul de Aur” adună pasionații de gastronomie și folclor la Sânmartinu Sârbesc
    10
    Proiect european pentru sprijinirea tinerilor vulnerabili și prevenirea comportamentelor riscante. Va fi implementat și în Timiș

    Cele mai noi știri

    Azi în Timișoara

    Ce facem astăzi, 18 decembrie 2025, în Timișoara?

    Ştiri din Timiș

    Hala de tramvaie din Timișoara ar putea deveni centru cultural cu bani europeni

    Ştiri din Timiș

    FOTO. Grădiniță modernă pentru 360 de copii, construită cu fonduri europene la Moșnița Nouă

    Eveniment

    Accident la Belinț. Pasager rănit după ce mașina în care se afla s-a izbit de un copac

    Ştiri din Timiș

    Festivalul de Datini și Colinde transformă Giarmata într-o scenă a folclorului autentic

    Ştiri din Timiș

    Pișchia celebrează identitatea bănățeană la prima ediție a Festivalului de Cultură „Ionel Iacob-Bencei”

    Ştiri din Timiș

    Controale extinse la azilele de bătrâni din Timiș după neregulile descoperite la Cenad

    Ştiri din Timiș

    Rata șomajului din Timiș rămâne scăzută, în ciuda a aproximativ 600 de concedieri anunțate

    Eveniment

    Șoferiță de 16 ani, rănită după ce a trecut pe roșu și a intrat într-o altă mașină, la Timișoara

    Ştiri din Timiș

    Ginecologia oncologică, o luptă contra timpului. Prof. Marius Craina: „Femeile ajung la noi prea târziu, dar asta se poate schimba”
    • Servicii
      • Redactia
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Timiș Online

    ISSN 3008-2323

    ISSN-L 3008-2323

    Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

    Pentru detalii apasati aici