CSAT a decis sa trimita 895 de militari in misiuni in afara tarii, in 2015

De T. Ex.
CSAT a decis sa trimita  895 de militari in misiuni in afara tarii, in 2015
© TION - CSAT a decis sa trimita 895 de militari in misiuni in afara tarii, in 2015
Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a decis, marţi, ca Armata României să “disloce”, anul viitor, la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, un număr de 895 de militari.

„Cu privire la participarea Armatei României la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan, în anul 2015, membrii Consiliului au analizat solicitările NATO referitoare la suplimentarea forţelor şi mijloacelor româneşti destinate să participe în acest teatru de operaţii”, se arată într-un comunicat remis după şedinţa CSAT.

De asemenea, CSAT a aprobat, în cadrul Planului de întrebuinţare a forţelor armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, suplimentarea forţelor şi mijloacelor Armatei României, anul viitor, cu până la 450 de militari, stabilindu-se pentru această misiune un plafon maxim de 650 de militari.

„Referitor la Planul de întrebuinţare a forţelor armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2015, Consiliul a aprobat ca Armata României să disloce la astfel de misiuni şi operaţii un număr de 895 de militari”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Potrivit comunicatului, numărul acestor forţe este diminuat cu 416 de militari, comparativ cu anul 2014.

În ceea ce priveşte Ministerul Afacerilor Interne, vor fi de 1.183 de militari şi poliţişti care vor participa la misiuni sub egida NATO, UE, OSCE şi ONU. Faţă de anul 2014, numărul acestora este mai mare cu 392 de cadre.

Efortul principal va fi reprezentat de participarea cu forţe şi mijloace la misiunea NATO din Afganistan – Resolute Support Mission (RSM), concomitent cu menţinerea participării la operaţiile NATO KFOR şi UE ALTHEA din teatrul de operaţii din Balcani.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !