Cratere uriase pe strazi, ignorate de primarie in zona Calea Martirilor. Santierele ar putea incepe abia in toamna

De Roxana Deaconescu
13Comentarii
Cratere uriase pe strazi, ignorate de primarie in zona Calea Martirilor. Santierele ar putea incepe abia in toamna
© Tion: Cratere uriase pe strazi, ignorate de primarie in zona Calea Martirilor
Străzile pe care a fost deviată circulația când a fost închisă Calea Martirilor pentru extinderea la patru benzi sunt un adevărat chin pentru șoferi. Pe Apicultorilor se circulă cu viteza melcului, pentru că gropile sunt uriașe, iar șoferii nici nu le prea pot ocoli. Drumarii le-ar fi putut plomba, dar primarul spune că nu s-a putut face asta din cauza vremii. Documentația pentru reabilitarea completă încă nu este gata, iar șantierele ar putea fi deschise abia în toamnă pe Gospodarilor, Cehov și Apicultorilor.

În toamna lui 2016, la scurt timp de când a fost deschis șantierul pe Calea Martirilor, traficul a fost deviat pe străduțele lăturalnice, iar șoferii au fost puși să ocolească pe Gospodarilor, pe Anton Pavlovici Cehov și pe Apicultorilor. S-a circulat o bună perioadă pe acolo, iar străzile au fost supraaglomerate și așa au apărut gropile.

Reprezentanții primăriei s-au pregătit să le repare, așa că au găsit o firmă care să facă documentația pentru reabilitarea completă. În 6 februarie a fost semnat contractul cu firmele Procad și Triskele, care au câștigat în asociere licitația primăriei, în valoare de aproape 80.000 de lei, adică 17.000 de euro.

„S-a contractat DALI și PT pentru Apicultorilor, Gospodarilor, Cehov. Zona propusă a fi amenajată a fost afectată puternic de traficul deviat pe parcursul lucrărilor la Calea Martirilor. Se impunea de urgență intervenția pentru reabilitare. Se va face, dar trebuie să parcurgem etapele firești. Se vor amenaja două benzi carosabile, câte una pe sens, trotuare și, în funcție de ecartul stradal, se fac și piste de biciclete și, de asemenea, amenajări de spații verzi”, spunea primarul Nicolae Robu la acea vreme.

Termenul pentru predarea documentației a fost stabilit la 135 de zile, din care 80 pentru DALI și 55 pentru proiect tehnic, caiete de sarcini și Detalii de execuție.

Mai sunt cam două săptămâni până când ar trebui predată toată documentația pentru ca reprezentanții primăriei să poată trece la următorul pas, acela de organizare a licitației de execuție. Este foarte probabil ca șantierele să se deschidă abia în toamnă.

În urma mai multor solicitări făcute de cititorii noștri, l-am întrebat în mai multe rânduri pe primarul Nicolae Robu de ce nu se pot plomba măcar gropile pe străzile afectate. Ni s-a promis că se va interveni, dar se pare că mai-marii din primărie n-au avut timp de periferie. Vineri, întrebat din nou despre situație, edilul-șef ne-a răspuns senin că nu s-a putut interveni din cauza vremii.

„… presupun că din cauza vremii nefavorabile! Am văzut pozele, trebuie să se intervină într-adevăr, până când se vor face reparații de anvergură trebuie să se intervină punctual și să se plombeze acele gropi. Nu este permis nici disconfortul oamenilor, nici solicitarea asupra mașinilor, pentru că se pot întâmpla și accidente. O să insist, dar a fost vremea foarte proastă”, ne-a explicat Robu.

Culmea, în ianuarie 2015, când a fost interpelat chiar într-o ședință de consiliu local de către un coleg de partid, primarul răspundea că… există o tehnologie care permite intervenții la străzi chiar și pe vreme ploioasă. Așa i s-a spus.

„Și eu m-am mirat văzând că se fac intervenții pe ploaie, dar răspunsul dat a fost că există o tehnologie la cald – nu cunosc detalii – care permite să se facă lucrările și astfel, cu nu știu ce ingrediente, la nu știu ce temperatură… nu mă pricep”, spunea primarul, în urmă cu mai bine de trei ani.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor