Copiii talentati din Timis se intrec in Concursul de Pianistica Clara Peia

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
Copiii talentati din Timis se intrec in Concursul de Pianistica Clara Peia
Copiii talentaţi sunt invitaţi să se înscrie la un concurs de interpretare pianistică care se desfăşoară în Timiş, la Lugoj. Concursul se află la a doua ediţie şi este de nivel internaţional, până acum confirmând prezenţa tineri muzicieni din Franţa sau Serbia.

Concursul este destinat copiilor de vârstă preşcolară şi elevilor din ciclul primar şi gimnazial, fiind structurat pe trei secţiuni: pian (cu cinci categorii de vârstă – preşcolari, clasa I, clasa a II-a, clasa a III-a şi clasa a IV-a), pian la patru mâini şi pian-acompaniament / ansamblu cameral cu pian. Concursul este organizat de Şcoala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” din Lugoj, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Lugoj, Casa de Cultură a Municipiului Lugoj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, în perioada 25-26 aprilie.

Este vorba de cea de-a doua ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare Pianistică „Clara Peia”. În competiţie sunt admişi şi elevi de alte vârste decât cele aflate în uz în sistemul educaţional vocaţional românesc în ciclul primar (elevi aflaţi în anii de studiu corespunzători categoriilor regulamentului), fără a depăşi însă vârsta maximă de 14 ani împliniţi la data înscrierii în concurs. Până în prezent şi-au anunţat participarea concurenţi din Franţa, Serbia şi România, termenul limită de înscriere fiind data de 1 aprilie 2014.

Concursul este un omagiu adus profesoarei şi pianistei-concertiste lugojene Clara Peia-Vojkicza (1911-2005), protagonista celor mai importante manifestări muzicale organizate în perioada inter- şi postbelică, sub auspiciile Conservatorului lugojean, ca eminentă profesoară de pian, dar şi ca remarcabilă pianistă-concertistă în cadrul stagiunilor Orchestrei Societăţii Filarmonice din Lugoj, instituţie fondată în anul 1927. Juriul va fi compus din personalităţi ale pedagogiei şi artei interpretative pianistice din ţară şi străinătate.

Înscrierile se pot face la următorul link, pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş: http://www.isj.tm.edu.ro/specialitati/arte/formular-de-inscriere-concurs-international-de-pian-clara-peia-lugoj-2014.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor