Copiii din Teremia Mare risca sa nu mai mearga la gradinita din cauza frigului

De Marcela Sferlea
Reactualizat la:
Copiii din Teremia Mare risca sa nu mai mearga la gradinita din cauza frigului
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş spun că din cauza frigului, grădiniţa din Teremia Mare riscă să fie închisă temporar. Potrivit oficialilor din inspectorat, primăria nu a aprovizionat nicio unitate şcolară din localitate. De cealaltă parte, primarul comunei, Cosmin Sântean spune că lemnele se află în curtea primăriei, că nu le vor distribui unităţilor de învăţământ până când temperatura nu va scădea sub zero grade şi că momentan copiii nu au nevoie de căldură.

Temperaturile au scăzut simţitor în această perioadă, iar potrivit oficialilor din Inspectoratul Şcolar Timiş, aproape toate unităţile de învăţământ din judeţ sunt încălzite, fie că vorbim de încălzire cu gaz, fie despre încălzire cu lemne.

În mediul rural, în jur de 50 de unităţi şcolare sunt aprovizionate cu leme doar parţial. Sunt şi unităţi de învăţământ unde primăria nu a aprovizionat unităţile şcolare deloc. Este vorba despre gradinţa şi şcolile din Teremia Mare, unde culmea, primarul spune că ţine lemnele în curtea primăriei. În toate unităţile de învăţământ din localitatea învaţă peste 600 de elevi.

„În momentul în care temperatura va scădea sub zero grade vor primi lemne la unităţile şcolare. Lemnele sunt cumpărate, sunt în curtea primăriei. Unităţile se vor încălzi când este necesar. În momentul de faţă afară este soare şi cald, iar unităţile de învăţământ nu au nevoie de încălzire, din punctul meu de vedere. La primărie niciun birou nu e încălzit. Astăzi am primit o hârtie de la şcoală că nu au lemne, dimineaţă voi merge să verific situaţia şi dacă întradevăr au nevoie de lemne o să le dau”, ne-a spus primarul localităţii Teremia Mare, Cosmin Sântean.

Până vor primi lemnele de la primărie, conducerea unităţilor de învăţământ a cautat soluţii provizorii să încălzească sălile de clase.”Pentru o săptămâna e rezolvată problema. Am avut stocuri în alte şcoli şi le-am mutat dintr-o şcoală în alta, nu am apelat la părinţi”, ne-a declarat directoarea unităţilor de învăţământ din Teremia Mare, Maria Vlad.

În cazul în care situaţia nu se va soluţiona, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş spun că vor închide unităţile de învăţământ. „Teremia Mare este o localitate mai mare unde consiliul local şi primăria sunt într-o permanentă ceartă ceea ce se răsfrânge şi asupra bugetului localităţii şi în asemenea condiţii din păcate suferă şi unităţile de învăţământ, unde mai ales în cazul grădiniţelor suntem în pragul de a le închide temporar din cauza inconfortului termic existent în acestea”, a precizat inspectorul şcolar general-adjunct al Inspectoratului Şcolar Timiş, Francisc Halasz.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor