Cooperativa munca in zadar? Unii refac strazile, altii le sparg dupa la Timisoara

De A.S.
Reactualizat la:
14Comentarii
Cooperativa munca in zadar? Unii refac strazile, altii le sparg dupa la Timisoara
© TION - Cooperativa munca in zadar? Unii refac strazile, altii le sparg dupa la Timisoara
Coordonarea lasă de dorit dacă ne uităm la lucrările care se desfăşoară pe străzile Timişoarei. Primăria le reface, după care vin diverse firme şi le sparg din nou, pentru diferite lucrări de utilităţi, sau intervin operatorii de telecomunicaţii care duc în subteran cablurile. Oficialii municipalităţii spun că lucrările… nu se pot sincroniza, pentru că asta ar însemna ca dezvoltarea oraşului să stagneze, dar că firmele sunt obligate să refacă drumurile şi trotuarele pe care le sparg.

Primarul Nicolae Robu a fost sesizat că un astfel de caz s-a întâmplat pe strada Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, fostă Borzeşti, refăcută recent. Oamenii s-au plâns că este din nou deranj pe stradă, pentru că au început alte lucrări, după cele ale primăriei.

Sunt lucrări ale operatorilor de cablu. Ei își introduc cablurile în subteran. Îmi sunt sesizate de către cetățeni anumite atitudini incorecte din partea lor, că nu repară de îndată ce sparg și termină lucrarea, ci e nevoie să tot îi sesizăm noi, să-i tragem de mânecă pentru a reface totul așa cum era inițial… Ei au obligația, pe banii lor, să readucă totul în starea în care a fost”, a explicat Robu.

Edilul spune că drumurile sau, după caz, trotuarele sparte de diverse firme trebuie readuse la starea iniţială şi că lucrările acestor firme nu se pot sincroniza cu cele ale municipalităţii.

Nu se poate, pentru că sunt surse de finanțare diferite. Sunt termene complet independente unele de altele. Nu poți să aștepți până când se fac lucrurile în ordinea firească, pentru că pierzi finanțările. Așa se lucrează peste tot, nu numai la noi, chiar dacă este cumva contrariant pentru bunul-simț. Sunt lucrări total diferite, finanțate pe filiere total diferite. Noi nu putem să stăm după ei, noi avem un anumit grafic în care vrem să punem lucrurile la punct în oraș. În momentul în care un operator privat are de efectuat ceva, efectuează și are obligația de a lasă totul așa cum a găsit. Necazul este că nu repară destul de prompt. De reparat vor repara cu toții”, dă asigurări primarul.

Deşi la Timişoara este în vigoare, încă din 2009, o hotărâre de consiliu local (HCL 184/ 28.04.2009) care prevede ducerea în subteran a cablurilor aeriene, iar operatorii de servicii de date şi voce ar fi trebuit să le îngroape până la sfârşitul anului 2012, termen prevăzut în HCL, primarul Nicolae Robu spune că firmele nu pot fi obligate să facă astfel de lucrări. Nici măcar atunci când primăria intervine să refacă o stradă…

Noi nu putem să-i obligăm fizic. Cum să le impunem? Ei fac, dar nu fac când vrem noi. Noi le cerem, bun… Şi dacă ei nu fac, noi ce facem? Stăm după ei? 10 ani? Nu-și fac de cap cu acordul primăriei, va rog să înțelegeți! Dacă dumneavoastră aveți acum obligația să vă deplasați 10 metri mai încolo și nu vreți să vă deplasați, poate primarul să vă ia pe sus să vă deplaseze? Exact la fel se întâmplă lucrurile și pentru cei cu cabluri. Noi ne facem treabă și ei și-o fac pe a lor (…) Dacă ei nu vor, ce pot eu să le fac? Pot să-i duc cu forța să facă? Nu! Dacă ei nu își fac treaba, noi înseamnă că trebuie să stăm încurcați după ei? Noi ne vedem de treaba noastră”, susţine edilul.

Robu s-a declarat nemulţumit şi de modul în care se desfăşoară lucrările Aquatim de pe strada Mareşal Constantin Prezan. Edilul spune că şi acolo este nevoie de reparaţii la trotuare, dar lucrările Aquatim înaintează greu, aşa că nu se mai poate aştepta… Şi, chiar dacă oamenilor li se pare nefiresc ce se întâmplă în oraş, există explicaţii.

Pe strada Mareșal Constantin Prezan, trotuarele sunt în ultimul hal. S-ar fi impus de mult, din timpul precedentei administrații, să se facă reparații acolo. Nimeni n-a făcut nimic. Până astăzi nici eu n-am făcut reparații, pentru că am așteptat să se termine lucrările la canalizare. Dar, dacă firma care a câștigat această lucrare, o firmă spaniolă, nu-și face datoria, și nici subantreprenorii ei nu-și fac datoria…? Ce înseamnă, că eu trebuie să stau cu acea stradă în halul în care este încă 10 ani? Nu, vom intra la un moment dat și vom pune strada la punct. Iar ei, pe banii lor, vor avea obligația să repare ceea ce strică. Lucrurile acestea, pentru omul care nu cunoaște toată bucătăria internă, sunt contrariante, pentru că el judecă cu bunul-simț. Și zice de ce oare nu or fi făcut mai întâi asta și apoi cealaltă, că așa ar fi fost firesc… Asta e explicația! Ar însemna să ţin oraşul blocat…”, a concluzionat Robu, precizând că preferă „răul” cel mai mic. Să facă reparaţii, chiar dacă vor veni apoi alţii „să mai strice pe ici pe colo”.

Articole pe aceeași temă:

Dorel loveste din nou la Timisoara: strada asfaltata ieri si sparta azi!14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor