Continental cumpara teren suplimentar langa fabrica de anvelope de la Timisoara

De M. Hoster
Reactualizat la:
1Comentariu
Continental Automotive Products Timisoara
Continental Automotive Products Timisoara
În urmă cu două săptămâni germanii de la Continental au anunţat că doresc să continue investiţiile. Iată că la Timişoara apar primele dovezi concrete referitoare la această intenţie de extindere a afacerii. Continental Automotive Products a solicitat şi primit aprobarea achiziţionării de teren suplimentar lângă fabrica de anvelope de la Timişoara, pe strada Imbroane,  vânzătorul fiind UMT SA.

În urma unei hotărâri a adunării generale a acţionarilor societăţii comerciale UMT SA din Timişoara a fost aprobată vânzarea unui teren liber de orice construcţii, în suprafaţă de 66.643 de metri pătraţi către societatea Continental Automotive Products SRL. Conform anunţului din hotărârea AGA a UMT preţul de vânzare al terenului a fost stabilit la 3.999.000 euro, plus TVA. UMT va efectua toate operaţiunile de alipire si dezmembrare necesare pentru terenul respectiv, dar şi demolarea tuturor construcţiilor existente.

Având în vedere că în acea zonă, pe strada Imbroane funcţionează fabrica de anvelope a concernului Continental e destul de probabil ca pe noul teren achiziţionat să aibă loc o extindere a unităţii de producţie. Mai mult, terenul va fi „livrat” liber de construcţii, deci este destul de probabil ca acolo să fie ridicate noi clădiri. Deocamdată nu am obţinut o poziţie oficială din partea reprezentanţilor Continental.

UPDATE. Potrivit reprezentanţilor Continental, compania intenţionează să îşi extindă capacitatea de producţie în Timişoara, pentru a rămâne competitivă şi pentru a răspunde cerinţelor clienţilor.

“Lucrăm la optimizarea procesului de producţie şi pentru a rămâne competitivi pe pieţele internaţionale. Investiţiile în cadrul fabricii din Timişoara reprezintă angajamentul nostru faţă de salariaţi, comunitatea locală şi economia din România. Toţi aceşti factori sunt parte a strategiei noastre pe termen lung pentru Timişoara. Luăm toate măsurile necesare pentru a asigura bunăstarea angajaţilor noştri şi pentru a sprijini dezvoltarea comunităţii locale”, au declarat reprezentanţii Continental.

Continental pune bazele unei noi investitii de 20 de milioane de euro la Timisoara

Consiliul Local Timisoara a aprobat extinderea Continental1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor