Contestatiile pentru tronsonul 1 din autostrada Arad – Nadlac au fost respinse. Contractul poate fi semnat

De M. Hoster
Reactualizat la:
1Comentariu
Contestatiile pentru tronsonul 1 din autostrada Arad – Nadlac au fost respinse. Contractul poate fi semnat
© TION - ontestatiile pentru tronsonul 1 din autostrada Arad – Nadlac au fost respinse
Ultima barieră în calea accesului liber pe autostradă a timişorenilor către vestul Europei a fost depăşit. Instanţa de judecată a respins contestaţiile depuse împotriva deciziei de atribuire a tronsonului 1 din autostrada Arad-Nădlac, iar Compania de Drumuri poate semna contractul de atribuire cu firma desemnată câştigătoare în urma licitaţiei.

Instanţa a respins plângerile depuse împotriva rezultatului procedurii de atribuire a lucrărilor de construcţie a tronsonului de autostradă Nădlac-Arad, lot 1, astfel că autorităţile pot semna contractul cu asocierea Astaldi – MaxBoegl, câştigătoarea licitaţiei CNADNR.

„În acest moment nu mai există niciun impediment legal pentru ca autorităţile să nu poată semna contractul cu asocierea Astaldi Sp.A.-MaxBoegl, desemnată câştigătoare a licitaţiei derulate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR)”, se arată într-un comunicat al casei de avocatură, care a reprezentat consorţiul în acest proces.

Curtea de Apel Bucureşti a respins joi ca nefondată plângerea împotriva rezultatului procedurii de atribuire, formulată de asocierea Porr Construct SRL- Porr BAU GmbH. Hotărârea este irevocabilă.

De asemenea, pe 4 noiembrie Curtea de Apel Bucureşti a respins ca nefondată, tot printr-o hotărâre irevocabilă, plângerea împotriva rezultatului procedurii de atribuire formulată de asocierea CCCF Drumuri şi Poduri Timişoara -Societatea de Construcţii în Transporturi – Luca Way.

„Anterior, contestaţiile formulate de cei doi ofertanţi nemulţumiţi de rezultatul procedurii de atribuire au fost respinse de CNSC prin decizia 3388/3524/3600 din 20.09.2013″, a mai anunţat societatea de avocatură.

Construcţia autostrăzii Nădlac-Arad a fost împărţită în două loturi, pe o distanţă totală de aproape 39 de kilometri. Primul a fost adjudecat de asocierea româno – portugheză Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao-Donep Construct, pentru 115,8 milioane euro, iar lotul al doilea a revenit constructorului austriac Alpine Bau, valoarea contractului fiind de 124,45 milioane euro.

CNADNR a reziliat însă, anul trecut, contractul pentru primul tronson, motivul principal fiind întârzierea lucrărilor, în celebrul scandal Romstrade, iar în acest an a reziliat şi contractul de proiectare şi execuţie a lotului 2, după falimentul companiei Alpine Bau, cea care a dus aproape spre sfâşit construcţia pe tronsonul 2. Lucrările de construcţie pentru cele două tronsoane au fost deschise în octombrie 2011, termenul de execuţie iniţial fiind de un an şi jumătate.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor