Concurs-provocare la Timisoara: un alt fel de selfie

De Adrian Panduru
1Comentariu
Concurs-provocare la Timisoara: un alt fel de selfie
© TION: Concurs-provocare la Timisoara: un alt fel de selfie
Un selfie este întotdeauna… binevenit. Mai ales când obiectivul camerei te “prinde” într-o ipostază care te avantajează, ori peisajul din spate este unul de invidiat. Asociația Sinaptica vrea să facă selfie-ul altfel – sporind creativitatea prin oferirea unei alternative fotografice analogice și demarând un concurs de selfie, care se poate realiza și „clasic”, cu camera telefonului ori aparatul foto digital.

Concursul online de fotografie are drept subiect realizarea unui selfie în faţa unui obiectiv de patrimoniu cultural de pe teritoriul României, folosind o cameră pinhole și/sau un dispozitiv digital (telefon sau cameră foto). Concursul este deschis oricărei persoane interesate și se va desfășura în intervalul mai – septembrie 2016.

Proiectul „Selfie altfel” are ca subiect central fotografia, explorând fenomenul selfie în rândul publicului larg şi în special al tinerilor. Proiectul vizează dezvoltarea creativităţii în rândul acestora prin oferirea unei alternative fotografice analogice bazată pe tehnica pinhole (stenopa), comparativ cu clasicul selfie făcut cel mai adesea cu telefonul mobil sau cu un aparat foto digital. În cadrul proiectului vor avea loc patru ateliere creative în care participanţii vor învăţa despre istoria fotografiei analogice, dar şi despre optică şi îşi vor putea crea propriile camere pinhole, cu care vor explora posibilităţile de obţinere a unui selfie reuşit. Atelierele se vor derula în Timişoara şi în Târgovişte, în intervalul martie – iunie 2016.

Lucrările fotografice create şi camerele pinhole construite vor fi prezentate în două expoziţii itinerante în Timișoara, Târgoviște și București. Camera pinhole, ori camera obscură se construiește din carton, sau din alt material, astfel: într-unul dintre pereții cubului se face o gaură mică, iar imaginea se poate capta pe film sau pe hârtie fotografică pozitivă. Aveți grijă însă ca în această cameră să nu intre lumina, decât atunci când îi permiteți, prin orificiul proiectat special, atât cât trebuie pentru a impresiona filmul ori hârtia.

Toate aceste evenimente, de la concurs la ateliere, se vor desfășura având ca principal organizator Asociaţia Sinaptica. Proiectul este sponsorizat de o firmă foto, se derulează în perioada 21 ianuarie – 15 noiembrie 2016 şi este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Pe parcursul proiectului va fi realizată şi o cercetare ce va avea drept obiect felul în care practica selfie-ului influenţează imaginea de sine şi imaginea proiectată în cadrul reţelelor sociale.

Puteți consulta site-ul www.sinaptica.ro pentru informații actualizate despre calendarul evenimentelor şi pentru a afla condiţiile de participare la concursul online de selfie-uri pinhole.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor