Concurs national de informatica, la Timisoara, pentru elevii nevazatori si cu deficiente de vedere

De Adrian Panduru
Concurs national de informatica, la Timisoara, pentru elevii nevazatori si cu deficiente de vedere
© Concurs national de informatica, la Timisoara, pentru elevii nevazatori si cu deficiente de vedere (foto: arhiva)
La Timişoara se desfăşoară în aceste zile concursul naţional de informatică pentru ambliopi (persoane cu deficienţe de vedere) şi nevăzători. Concursul este organizat, în perioada 12-13 noiembrie, de către Liceul Teoretic Special Iris din urbea de pe Bega.

La competiţie participă cei mai buni ”IT-işti” din toate cele şapte instituţii de învăţământ care şcolarizează elevi cu deficienţe de vedere din ţară (Arad, Cluj-Napoca, București, Buzău. Târgu-Frumos, Timișoara), în total 32 de elevi.

Concursul naţional „Lumea virtuală prin Iris” oferă elevilor ambliopi și nevăzători participanți posibilitatea de a-și demonstra abilitățile de utilizare a calculatorului și are ca obiective eliminarea diferenţelor esenţiale dintre oportunităţile de învăţare oferite grupurilor dezavantajate (copii nevăzători, slab văzători, cu nevoi speciale etc.) şi cele oferite majorităţii, dezvoltarea creativităţii elevilor, a capacităţii de a cerceta o temă dată, a gândirii critice şi favorizarea schimbului de idei, dezvoltarea capacității de adaptare la lucrul în echipă, în elaborarea unui proiect care are o temă dată.

Concursul a ajuns deja la a treia ediție şi este organizat de profesoara Simona Vălcan, de la Liceul Teoretic Special Iris din Timişoara. Elementul de noutate al acestei ediţii este proba pe echipe neomogene (echipe formate cu elevi care provin din școli diferite) care contribuie la dezvoltarea abilităților de comunicare, socializare și lucru în echipă, de adaptare la un nou mediu, care în viitor îi ajută pe tinerii nevăzători și ambliopi să se integreze în societate.

Competiția este organizată de către Liceul Teoretic Special Iris în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș prin Agenda Culturală – 2015, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Asociația pentru sprijinirea copiilor și tinerilor ambliopi și nevăzători „Iris”- Timişoara, Asociația nevăzătorilor filiala Timiș-Caraș şi, nu în ultimul rând, Clubul Lions Diamond Timișoara, care a fost de la început susținătorul financiar al evenimentului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor