Concurs IT pentru nevăzători și elevi cu deficiențe de vedere la Liceul IRIS Timișoara

De Adrian Panduru
Concurs IT pentru nevăzători și elevi cu deficiențe de vedere la Liceul IRIS Timișoara
© foto: arhiva
Zeci de elevi cu deficiențe de vedere participă la Liceul Teoretic Special IRIS din Timișoara la Concursul Național de TIC (Tehnologia Informației și Comunicațiilor). Elevii nevăzători și ambliopi (cu deficiențe de vedere) trec prin tot felul de probe unde își demonstrează abilitățile de utilizare a calculatorului.

La competiția care are loc la Liceul Teoretic Special IRIS din Timișoara participă elevi din cele șapte instituții de învățământ care școlarizează elevi deficienți de vedere din ţară (Arad, Cluj-Napoca, București, Buzău. Târgu-Frumos, Timișoara).

Concursul „Lumea virtuală prin Iris” se desfășoară în perioada 25-29 noiembrie, la Liceul Teoretic Special IRIS, competiție la care participă 36 de elevi.

„Concursul național de TIC Lumea virtuală prin IRIS oferă elevilor ambliopi și nevăzători participanți posibilitatea de a-și demonstra abilitățile de utilizare a calculatorului și are ca obiective: eliminarea diferențelor esențiale dintre oportunitățile de învățare oferite grupurilor dezavantajate (copii nevăzători, slab văzători, cu nevoi speciale etc.) şi cele oferite majorității; dezvoltarea creativității elevilor, a capacității de a cerceta o temă dată, a gândirii critice şi favorizarea schimbului de idei; dezvoltarea capacității de adaptare la lucrul în echipă în elaborarea unui proiect care are o temă dată”, transmit organizatorii.

Concursul este organizat în perioada 25-29 noiembrie 2018 de către Liceul Teoretic Special ”Iris” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Consiliul Județean Timiș prin Agenda Culturală și Clubul Lions Diamond Timiș. Alți parteneri implicați sunt Asociația pentru sprijinirea copiilor și tinerilor ambliopi și nevăzători ”IRIS”, Asociația Nevăzătorilor filiala Timiș-Caraș, C.Ș.E.I. ”Dumitru Ciumăgeanu” și Liceul Tehnologic Special ”Gheorghe Atanasiu”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor