Concurs de ambarcatiuni construite din materiale reciclabile pe Bega

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
3Comentarii
Concurs de ambarcatiuni construite din materiale reciclabile pe Bega
La Timișoara va avea loc un concurs unic în România prin care se va celebra Ziua Internațională a Mediului. Make it! Race it! Recycle it! se numește evenimentul prin care EcoStuff Romania invită timișorenii să celebreze Ziua Internațională a Mediului.

Evenimentul are loc în 5 iunie 2016, pe Bega, pe apă și pe mal. Va fi un concurs de ambarcațiuni construite din materiale reciclabile/recuperate, însoțit de un mini-festival dedicat Mediului, cu workshop-uri, demonstrații și idei despre cum puteți adopta un stil de viață prietenos cu mediul. Competiția sportivă neconvențională “Make it! Race it! Recycle it!” se adresează în special companiilor, organizațiilor și instituțiilor publice. Echipele participante își vor construi câte o ambarcațiune folosind doar materiale reciclabile/recuperate și vor concura cu ea alături de celelalte echipe înscrise în competiție. Juriul va ține cont de anumite reguli de construcție în acordarea premiilor, astfel încât pe lângă titlul de “cea mai rapidă ambarcațiune” vor fi și premii pentru “cea mai bună folosire a materialelor reciclabile”, “cea mai creativă ambarcațiune” sau “preferata publicului”. Ong-urile participă gratuit la competiție. Malul Begăi va fi amenajat în mai multe zone de informare -REgândim/REducem/REfolosim/Transformăm/REciclăm cu idei și soluții adoptabile pentru sănătatea orașului și dezvoltarea durabilă a acestuia.

„Prin această acțiune vrem să încurajăm adoptarea unui comportament responsabil față de mediul înconjurător, cu beneficii atât pentru orașul în care locuim, cât și pentru locuitorii acestuia. Fondurile strânse din taxele de participare la Make it! Race it! Recycle it! vor fi folosite pentru dezvoltarea campaniei <Timișul Reciclează>, o campanie de educație ecologică desfășurată la nivelul județului Timiș care cuprinde o componentă online – pagina web cu informații despre despre ce/cum/unde/de ce să reciclăm, o campanie de informare indoor și outdoor, panotaj mic și mare și un program pilot – Colectează selectiv acasă”, spune Radu Rusu – EcoStuff Romania.

Mai multe informații despre proiect pot fi găsite pe pagina acestuia.

Pentru înscrieri în competiție: office@ecostuff.ro.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor