Concurenta mare la Politehnica din Timisoara. Batalia se da la Informatica

De B.A.M
1Comentariu
Concurenta mare la Politehnica din Timisoara. Batalia se da la Informatica
© TION - Concurenta mare la Politehnica din Timisoara. Batalia se da la Informatica
Mii de absolvenţi de liceu au luat cu asalt Universitatea Politehnica din Timişoara, în aceste zile. Pe cele 2.200 de locuri bugetate s-au înscris peste 3.500 de candidaţi. Cea mai mare bătălie se dă la specializarea Informatică din cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, unde sunt peste şapte candidaţi pe un loc bugetat.


Per ansamblu, concurenţa la UPT este de 1,6 candidaţi pe un loc bugetat. La Facultatea de Automatică și Calculatoare (domeniile Calculatoare și Tehnologia Informaţie și Ingineria Sistemelor), respectiv Facultatea de Electronică și Telecomunicații (domeniul Inginerie Electronică și Telecomunicaţii), proba scrisă la Matematică a început marţi, de la ora 10:00. La testare participă 1.046 de candidați care doresc să ocupe unul dintre cele 570 de locuri bugetate disponibile pentru domeniile menționate anterior.

Proba de Desen tehnic și liber pentru specializarea Arhitectură (Facultatea de Arhitectură și Urbanism) a avut loc luni. Pentru 65 de locuri bugetate concurează 129 de candidați. În cazul lor runda I de confirmări a început marţi, de la ora 10.

Specializarea Mobilier și Amenajări Interioare, tot din cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism, organizează proba de Desen tehnic și liber în 23 iulie urmând ca sesiunea de confirmări să înceapă joi.

Cea mai mare concurență, 7,2 candidaţi pe un loc bugetat, este înregistrată la Specializarea Informatică din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare. Aici s-au înscris 396 de candidaţi pe 55 de locuri bugetate. Programul de studii are durata de 3 ani, iar admiterea se face pe bază de concurs de dosare.

În topul preferințelor candidaților se află și următoarele domenii: Științe ale Comunicării – 137 de înscriși pe 45 de locuri bugetate; Inginerie Geodezică – 80 de înscriși pe 45 de locuri bugetate; Mecatronică și Robotică – 155 de înscriși pe 88 de locuri bugetate; Inginerie și Management – 261 de înscriși pe 145 de locuri bugetate; Inginerie electrică – 161 de înscriși pe 90 de locuri bugetate.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor