Concerte si concursuri de Zilele Cetatii Timisoara

De Bogdan Marta
Concerte si concursuri de Zilele Cetatii Timisoara
© Tion: Concerte si concursuri de Zilele Cetatii Timisoara
Timp de trei zile, în mai, centrul Timișoarei va răsuna de concerte cu ocazia Zilelor Cetății.

Zilele Cetății Timișoara vor începe vineri, 12 mai, de la ora 19, cu un concert festiv al Filarmonicii Banatul Timișoara.

A doua zi, sâmbătă, la Bastionul Theresia, Salon Vega, va avea loc un Concurs de istorie a Timișoarei pentru elevi, cu participarea şcolilor din Cartierul Cetate, dar şi a celorlalte şcoli şi licee din Timişoara. Concursul va fi urmat, de la ora 11, de o lecţie interactivă de istorie, prezentare de arme şi tehnici vechi de luptă, un concert de muzică veche şi un show cu artiştii şi trainerii trupei Peregrinii. De la ora 12 are loc o proiecţie de film documentar istoric – Istoria prezentată în documente –prezentat de prof. Adrian Deheleanu

După-amiaza încep spectacolele în pieţele cartierului Cetate. De la ora 17, în Piaţa Libertăţii, va avea loc spectacolul „Fantasia” cu Eva Labadi şi trupa Phantasia.

De la ora 19, în amfiteatrul din Piaţa Sf. Gheorghe are loc un spectacol de muzică istorică, dansuri vechi, teatru medieval cu menestrelii Timişoarei.

„Spectacolul se va încheia cu un alai care îi va purta pe spectatori pe străzile Cetăţii până în Piaţa Unirii din Timişoara, unde va fi reînviată arta veche a spectacolelor de stradă într-un show care va prefaţa seara de muzică cultă din Domul Romano- Catolic”, anunță organizatorii.

De la ora 20.30 are loc un concert de orgă.

Evenimentele de duminică, 14 mai, încep la ora 19, când la Catedrala Mitropolitană va avea loc un concert de imnuri religioase în interpretarea Corului Catedralei. Tot la ora 19.00, în Parcul Rozelor va începe show-ul „Artiștii cetății”, un concert al trupelor Peregrinii, Thea and the Skywalkers, Neon şi Epoka.

Zilele Cetăţii se va încheia cu un spectacol oferit de Ansamblul Timișul, în Parcul Rozelor, de la ora 20.30.

Zilele Cetății sunt organizate de Consiliul Cartierului Cetate, cu sprijinul Primăriei Timişoara, Casei de Cultură Timişoara şi al Filarmonicii Banatul Timişoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !