Concert de orga cu muzica de Bach si Max Reger

De S.P.D.
Reactualizat la:
Concert de orga cu muzica de Bach si Max Reger
© TION - Concert de orga cu muzica de Bach si Max Reger
Câteva lucrări majore din creația lui Johann Sebastian Bach în alternanță cu compoziții de factură romantică ale lui Max Reger: aceasta este splendida rețetă muzicală pregătită de prof.dr. Felician Roșca, pentru un nou eveniment în cadrul festivalului Barocul în ipostaze contemporane, la Timișoara.

„Unul din cele mai alese concerte din festivalul Barocul în ipostaze contemporane este concertul din data de marți 15 aprilie 2014, ora 19, care are loc pe orga de factură barocă din Biserica Adventistă din Str. Independenței nr 19, Timișoara”, anunță directorul artistic Felician Roșca.

Interprete sunt masterandele Szeidert Klaudia și Cărăbaș (Partenie) Camelia și studentul Denis Marian Moldovan, de la clasa de orgă a Pprof. univ. dr. Felician Roșca, Facultatea de Muzică din Timișoara.

„Programul concertului este unul deosebit de frumos și ales în care lucrări majore din creația lui Johann Sebastian Bach alternează cu lucrări de factură romantică ale lui Max Reger. Din această alternanță putem redescoperii marile forme muzicale ale barocului bachian păstrate în aceeași manieră, dar cu un limbaj armonic și contrapunctic diferit în muzica de orgă a lui Max Reger. Frumusețea melodică din lucrările lui Bach o regăsim într-o manieră expresivă romantică deosebit de frumoasă și muzicală, prin păstrarea formei de coral și pasacaglie la Max Reger”, susține dascălul organist

Programul concertului este următorul: Johann Sebastian Bach, Toccata și fuga în Fa Major, BWV 540; Johann Sebastian Bach, Pasacaglia și fuga în do minor, BWV 582; Max Reger, 5 Preludii de coral; Max Reger, Introducere și passacaglia în Fa major; Johann Sebastian Bach, Klavierübung Dritter Teil: Preludiu, Corale și Fuga în Mi bemol Major, BWV 552.

Intrarea la concert este liberă.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor