Comisia de circulatie a PMT, reorganizata! Are membri doar din politie si din primarie

De Roxana Deaconescu
13Comentarii
Comisia de circulatie a PMT, reorganizata! Are membri doar din politie si din primarie
© foto: arhiva
Comisia de circulație a Primăriei Timișoara nu mai are alți membri în afara celor din primărie și din poliție. S-a schimbat legea, spun reprezentanții municipalității, dar primarul vrea să existe și o Comisie de circulație extinsă, cu reprezentanți ai arhitecților, ai taximetriștilor, ai bicicliștilor.

Componența Comisiei de circulație formată la nivelul Primăriei Timișoara, care lua decizii privind circulația în oraș sau dădea avize pentru anumite lucrări, a fost modificată încă din luna septembrie. Unele persoane care făceau parte din structura veche a comisiei au aflat în octombrie că nu mai au ce căuta prin primărie. Situația a ieșit la iveală după ce reprezentantul Verde pentru Biciclete din comisie a anunțat că i s-a transmis ba că nu mai face parte din structură, ba că aceasta s-a desființat.

Primăria Timișoara a modificat structura Comisiei de circulație printr-o dispoziție dată de primar, cea cu nr. 1121 din 20 septembrie 2018. Conform dispoziției, comisia are acum 14 membri: nouă persoane din partea primăriei și cinci din partea Poliției Rutiere. Modificarea a venit după o sesizare făcută de Poliția Română către primărie.

„Poliția Rutieră ne-a sesizat că nu se îndeplinesc condițiile legale de luare a deciziilor și atunci am cerut să se întâmple în felul următor”, ne-a explicat primarul Nicolae Robu.

Edilul-șef spune însă că nu admite ca din comisie să nu facă parte reprezentanți ai bicicliștilor sau ai taximetriștilor, de exemplu, așa că mai înființează o comisie, una extinsă.

„Va exista comisia deliberativă, conform legii, din care fac reprezentanții administratorului drumului și cei de la Poliția Rutieră, și comisia de circulație extinsă, în care să păstrăm reprezentantul Ordinului Arhitecților, al bicicliștilor, al taximetriștilor, lucruri pe care le-am avut și până acum, pentru a participa la discuțiile pregătitoare. Dar decizia trebuie luată numai de cei care sunt mandatați prin lege să voteze. Juridic, va trebui să avem două comisii. Se poate, nu contravenim niciunei legi. Comisia de circulație trebuie să fie făcută conform legii, că numai ea e fundamentată pe lege, comisia extinsă de circulație, sau cum o să-i spunem, va fi formată prin decizia primarului, ceva complementar, consultativ”, a explicat primarul Timișoarei pentru tion.ro.

Rămâne de văzut dacă Nicolae Robu nu va uita de Comisia de circulație extinsă.

Potrivit regulamentului primăriei, „Comisia de circulație reglementează, controlează și monitorizează activitatea de sistematizare a circulației pe drumurile publice administrate de Consiliul Local Timișoara, definind condițiile și modalitățile care trebuie îndeplinite pentru asigurarea desfășurării fluente și în siguranță a circulației rutiere, apărarea vieții și integrității corporale, a sănătății persoanelor, proprietății publice și private, protecția mediului înconjurător, precum și a drepturilor și intereselor legitime ale persoanelor în acest domeniu”.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor