Comisarii de la Protecția Consumatorilor Timiș, în control de sărbători. Verifică alimente și jucării

De Adrian Panduru
4Comentarii
Comisarii de la Protecția Consumatorilor Timiș, în control de sărbători. Verifică alimente și jucării
© Tion: Comisarii de la Protecția Consumatorilor Timiș, în control de sărbători
Inspectorii de la Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Timiș au pornit în controale de sărbători. Acţiunile de control privind verificarea produselor specifice sărbătorilor de iarnă au început încă din luna noiembrie și se desfășoară și pe parcursul lunii decembrie.

Comisarii CJPC Timiș verifică cu precădere produsele care „au mai mare căutare” în această perioadă, de la carne preambalată, produse zaharoase, ciocolată şi produse din ciocolată, produse de cofetărie, de patiserie la jucării și multe altele.

În general, în timpul controalelor în cazul produselor alimentare se va urmări, printre altele, existența documentelor de provenienţă sau de însoţire a mărfii, starea ambalajelor (integritate, etanşeitate), încadrarea produselor în data durabilităţii minimale, după caz, în data limită de consum stabilite de producător, caracteristicile organoleptice prin verificare directă (aspect, miros şi gust, prezenţa corpurilor străine în conţinut, a petelor de mucegai şi a semnelor de alterare), iar în caz de suspiciune se vor preleva eşantioane care vor fi analizate în laboratoare autorizate, respectarea temperaturilor de păstrare şi expunere, impuse sau declarate.

Inspectorii CJPC Timiș verifică și modul de respectare a prevederilor legale privind informarea consumatorilor, respectiv modul de informare a consumatorilor asupra elementelor de identificare şi caracterizare ale produselor existente la comercializare în conformitate cu prevederile legale în vigoare, modul de informare a consumatorilor cu privire la ingredientele alergene, afişarea preţului de vânzare și a preţului pe unitatea de măsura, în mod vizibil şi într-o formă neechivocă, modul de desfăşurare a promoţiilor și multe altele.

În Timiș se desfăşoară și o acţiune de control privind verificarea respectării prevederilor legale privind siguranţa jucăriilor, atât în reţeaua de magazine cât și la comerţul online.

Controalele urmăresc verificarea mai multor aspecte: numele, denumirea comercială înregistrată sau marca înregistrată a producătorilor și/sau a importatorului și adresa la care pot fi contactaţi, numărul unic de identificare a jucăriei (tipul, lotul sau numărul de serie ori al modelului sau alt element de identificare), marcajul de conformitate CE, cerinţe esenţiale de siguranţă, analiza site-urilor de prezentare și publicitate, verificarea jucăriilor notificate în sistemul rapid de alertă – RAPEX și alte aspecte.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor