Colecta in bisericile din Timis pentru premierea olimpicilor: Suntem pregatiti sa-i aducem acasa pe acesti tineri

De Adrian Panduru
Colecta in bisericile din Timis pentru premierea olimpicilor: Suntem pregatiti sa-i aducem acasa pe acesti tineri
Olimpicii din Timiș vor fi premiați în acest an într-un eveniment de mare anvergură, care se va desfășura în premieră la Timișoara. De data aceasta, premiile vor fi mai mari, pentru a-i ține pe tineri în România și pentru ca aceștia să simtă că le este recunoscută valoarea. Se va face colectă în biserici pentru a premia copiii olimpici ai Timișului. Și nu numai atât…

La Timișoara va avea loc „Maratonul Inteligenței”, un eveniment în care aproximativ 120 de olimpici alături de 100 de profesori vor fi premiați pentru rezultatele lor. Vor primi și diplome, dar și bani, pentru ca performanța să le fie recunoscută, dar și răsplătită cum se cuvine.

„Maratonul Inteligenței” va avea loc la Timișoara, în premieră, miercuri, 14 iunie, ora 19, la Filarmonica Banatului.

Consiliul Județean Timiș a alocat pentru acest eveniment 100.000 de lei, pentru premierea elevilor, dar se dorește ca premiile să fie mai consistente. Tocmai de aceea, în data de 4 iunie, de Rusalii, în toate bisericile din Timiș se vor strânge bani pentru a premia elevii olimpici ai județului și profesorii care i-au pregătit pe aceștia.

Dacă doriți să contribuiți la premierea lor puteți merge la biserică în această zi, unde vor exista cutii speciale, cu inscripția „Maratonul Inteligenței” sau vă puteți prezenta la secretariatul Arhiepiscopiei Banatului de pe strada CD Loga, unde, de asemenea, se pot dona bani pentru această cauză. O altă modalitate prin care se dorește strângerea fondurilor, încă nepusă în practică, este în școli. Inspectoratul Școlar județean Timiș a cerut acceptul Ministerului Educației pentru acest lucru, dar încă nu au un răspuns în acest sens.

O altă modalitate prin care îi puteți susține pe acești copii este prin donații, în următorul cont: Banca Transilvania Timisoara, cod IBAN: RO24BTRLRONCRT00P2253602 Arhiepiscopia Timişoarei, b-dul C.D.Loga, nr.7,CUI 4483587.

„Copiii premianți nu neapărat că așteaptă de la noi recunoaștere financiară, dar este extrem de motivant pentru elevi. Ar trebui să-i aducem acasă pe acești copii, noi, prin recunoaștere la nivel național nu foarte bună a meritelor lor nu am făcut altceva decât să-i conducem înspre graniță pe acești tineri. Suntem pregătitți să-i aducem acasă pe acești tineri”, a spus inspectorul școlar general de Timiș Aura Danielescu.

Nu se știe încă valoarea fiecărui premiu, acest lucru se va cunoaște la finalul colectei.

Evenimentul este organizat de Mitropolia Banatului, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Consiliul Județean Timiș și Fundația Art Media.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !