Clubul timisorean Juventus a adus Academia de fotbal a celor de la Atletico Madrid in orasul de pe Bega

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Clubul timisorean Juventus a adus Academia de fotbal a celor de la Atletico Madrid in orasul de pe Bega
© TION: Clubul timisorean Juventus a adus Academia de fotbal a celor de la Atletico Madrid in orasul de pe Bega
Clubul de fotbal Juventus Timişoara a adus la Timişoara numele uneia dintre cele mai puternice academii de fotbal din Spania. În urma unui parteneriat semnat de curând, în oraşul de pe Bega a sosit numele celor de la Atletico Madrid.

Devenit cunoscut pentru performanţele obţinut în domeniul juniorilor, clubul de fotbal Juventus Timişoara va beneficia în perioada următoare de un important influx de know-how, provenind de la unul dintre cele mai cunoscute cluburi din Spania, Ateltico Madrid. Prezent în România în urma unui contract semnat cu echipa Regal Bucureşti, clubul iberic va putea căuta noi talente fotbalistice şi în Banat. Aceasta după ce clubul bucureştean a ales Juventus pentru un parteneriat cu Atletico.

„Acest parteneriat cu Atletico madrid este primul din vestul ţării. Mă bucură că am fost aleşi din multitudinea de cluburi să avem această colaborare”, a declarat Antonio Bădescu, conducătorul clubului bănăţean.

Mihai Badea, preşedintele Regal Sport Bucureşti, reprezentantul spaniolilor în România, spune că parteneriatul semnat cu timişorenii este unul de importanţă.

„Este o zi importantă, este un proiect ambiţios cel pe care l-am demarat. Juventus va beneficia de implicarea celor de la Atletico, la fel ca şi noi. De exemplu, la Bucureşti, grupa de juniori născuţi în1999 are staff exclusiv spaniol, este vorba de antrenor şi preparator fizic. Este chiar echipa care a lucrat la formaţia secundă a celor de la Atletico. Scopul nostru principal este selecţia tinerilor de calitate, de asta am venit şi la Timişoara”, a declarat Mihai Badea.

Conform celor declarate de reprezentantul clubului bucureştean, de interes pentru găsirea de noi talente este zona Banatului, dar şi Piteşti, Iaşi, respectiv Bucureşti.

„Aici, la Juventus, am găsit oameni serioşi, acesta a fost motivul pentru care am ales clubul. Ne-am cunoscut în Bulgaria, la un turneu de specialitate. Atunci am câştigat noi, în meciul retur de astăzi, la Timişoara, a fost egal”, a mai spus Badea.

Juventus Timişoara va rămâne cu numele în campionat. Echipa va beneficia din plin de know how. Vor fi mai multe stagii de pregătire susţinute de spanioli la Timişoara, stagii de pregătire pentru antrenori în Spania. Astfel, la Juventus se vor putea aplica metodele moderne de antrenamente din Spania, tehnicienii spanioli vor oferi tot sprijinul pentru punerea în aplicare a cunoştinţelor deja folosite într-un fotbal de nivelul celui iberic.

Dacă se va descoperi un jucător, traseul normal ar fi ca acesta să ajungă la Bucureşti şi de aici la Madrid, dar nu este exclus ca acesta să ajungă direct de la Timişoara în capitala Spaniei. Conform înţelegerii, în cazul unui succes financiar, ambele cluburi vor primi procente din transfer.

Academia de fotbal a celor de la Atletico este funcţională sub forma unei piramide, cu cîteva mii de jucători la bază, nivelul cel mai de sus, cel care constituie şi baza de selecţie pentru o eventuală trecere la prima echipă avînd în jur de 250 – 300 de jucători, 50 dintre aceştia fiind din străinătate. Clubul bucureştean are în jur de 100 de jucători care beneficiază de bursă, plus alţi 150 care plătesc lunar între 40 şi 50 de euro. La Timişoara taxele de acces în club sunt între 75 şi 150 de lei lunar, se doreşte atragerea unui număr de aproximativ 250 de copii, câte două grupe pentru fiecare generaţie.

Ce reprezintă acest parteneriat pentru timişoreni?

„Pentru Juventus, în primul rând am reuşit să aducem lângă noi un nume mare, poate aveam probleme la nivel de brand, comparativ cu alte echipe cunoscute. Înseamnă mult pentru noi, ne obligă la multe lucruri de făcut de acum înainte, poate antrenamente noi, vor fi metode noi de pregătire. Vrem să îmbunătăţim clubul”, a mai spus Antonio Bădescu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !