Clubul sportiv al Primăriei Timişoara ar putea să fie amendat cu 15.000 de franci elveţieni

De Marcel Hoster
Clubul sportiv al Primăriei Timişoara ar putea să fie amendat cu 15.000 de franci elveţieni
© foto: arhiva
Clubul SCM Timişoara ar putea plăti o amendă de 15.000 de franci elveţieni către Federaţia Internaţională de Baschet, desigur pentru vechea problemă a datoriilor către jucătorii care fuseseră angajaţi pe fosta echipă de baschet a oraşului. Avocatul celor patru jucători a anunţat că a cerut sancţionarea clubului timişorean pentru nerespectarea hotărârilor arbitrale luate în acest caz.

Clubul Sportiv Municipal este pasibil de o amendă de 15.000 de franci elveţieni pentru problemele secţiei de baschet. Este vorba despre vechea problemă a celor patru baschetbalişti, Hristo Nikolov, Kyle Shyloh, Nenad Milosevic şi Derrik Low, cărora nu li s-au plătit o serie de drepturi salariale şi care au dat în judecată clubul pentru recuperarea banilor. Aceştia au reuşit să obţină o hotărâre din partea Curţii de Arbitraj Baschetbalistic prin care noua BC SCM Timişoara a fost declarată continuatoarea vechii structuri, fiind obligată să plătească sportivilor sumele respective. Decizia a fost recunoscută şi de Tribunalul Timiş şi s-a ajuns la o decizie de executare silită, într-un proces în cadrul căruia SCM Timişoara a depus recurs.

Acum, Sabin Gherdan, avocatul celor cinci jucători vizaţi, a anunţat o nouă decizie pentru recuperarea banilor. El a anunţat reclamarea clubului la Federaţia Internaţională de Baschet – FIBA, pentru neaplicarea deciziilor curţii de arbitraj. În concluzie, aceasta a anunţat că SCM are timp până pe 31 martie 2019 să plătească o primă tranşă din sumele datorate, în caz contrar va fi amendat cu 15.000 de franci elveţieni. Iar la această tranşă vorbim despre sume imense pentru acest club, de zeci de mii de euro şi zeci de mii de dolari americani.

„Au sosit noi informații cu privire la hotărârile arbitrale BAT. Am solicitat sancționarea SCM-ului cu amendă pentru nerespectarea hotărârilor arbitrale. Astăzi (n.r. luni) FIBA a transmis un ultimatum SCM-ului, în sensul de a plăti până pe 31 Martie 2019 suma de 33.024 EUR și 21.500 USD in contul deciziei BAT 0951/16 respectiv 5.508 EUR si 3.633 USD în contul deciziei BAT 0991/16. În caz contrar, automat se va impune o amenda de 15.000 CHF”, a anunţat Sabin Gherdan, avocatul baschetbaliştilor.

Ulterior acestei date vor trebui plătite şi alte tranşe, iar dacă acestea nu vor fi plătite, suma aplicată ca şi amendă va fi şi mai mare.

„După această plată se va impune automat plata a 4 tranşe egale până în luna august 2019, iar dacă nici aceste tranşe nu vor fi respectate, va urma o amendă de 25.000 CHF.”, a mai anunţat Gherdan.

Articole pe aceeași temă:

Principala grupare de baschet masculin din orașul de pe Bega, BC SCM Timișoara, se află în mare dificultate, fiind obligată să plătească sume importante de bani către o serie de jucători care au evoluat la fosta echipă BCM. Aceștia au obținut o hotărâre favorabilă din partea Tribunalului de Arbitraj...

Disputa financiară dintre BC SCM Timișoara și o serie de foști jucători ai echipei de baschet a Timișoarei continuă. Cele două apeluri declarate de clubul timișorean la Tribunalul Federal Elvețian au fost respinse, a informat avocatul jucătorilor, Sabin Gherdan, în timp ce FIBA a interzis clubului s...

Procesul pe care mai mulți dintre foștii baschetbaliști ai BC Timișoara l-au intentat clubului pentru recuperarea unor datorii ar putea afecta activitatea întregului Sport Club Municipal Timișoara. În urma unui proces desfășurat la Curtea de Arbitraj Baschetbalistic de la Lausanne, aceștia au obținu...0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor