Club al oamenilor de afaceri europeni la Timisoara

De A.S.
Reactualizat la:
1Comentariu
Dan Bedros
Dan Bedros
La iniţiativa consulului onorific al Franţei la Timişoara, Dan Bedros, care conduce totodată şi noul Centru franco-român de afaceri, în oraşul de pe Bega s-ar putea înfiinţa în perioada următoare un club al oamenilor de afaceri europeni. Principala problemă cu care se confruntă aceştia, care va fi pusă pe tapet şi la viitoarea întâlnire cu premierul Emil Boc de la Timişoara, este lipsa de predictibilitate fiscală.

„În primul rând vreau să consolidez clubul oamenilor de afaceri francezi, dar ideea e că Europa e globalizată, business-ul e global, din punctul acesta de vedere a apărut şi ideea e de a crea un club al oamenilor de afaceri europeni. Am discutat deja cu reprezentanţii oamenilor de afaceri germani şi italieni care în principiu sunt de acord, sper că vor participa, iar autorităţile – toţi cei cu care  am discutat, şi prefectul, şi preşedintele Consiliului Judeţean, şi primarul – au apreciat că este o idee foarte bună pentru că va exista un dialog direct şi simplu cu oamenii de afaceri. La o discuţie liberă îţi dai seama cine are o problemă majoră, importantă, şi poţi să faci un randevu. Acesta este rolul, de contact. În plus, noi între noi nu ne cunoaştem (…) În momentul în care discutăm şi cu nemţii şi cu ceilalţi pot apărea potenţiale de afaceri, dacă ştim ce fac ceilalţi”, a explicat Dan Bedros, preşedintele Centrului franco-român de afaceri din Timişoara, for înfiinţat în cursul acestei veri.
Reprezentanţii acestui centru au avut zilele trecute o nouă întâlnire, conducerea acestui for dorind să afle în primul rând care sunt aşteptările şi problemele oamenilor de afaceri. Bedros le-a explicat că premierul Emil Boc va fi prezent în 7 octombrie la Timişoara, împreună cu mai mulţi miniştri al PDL, şeful Executivului urmând să se întâlnească şi cu comunitatea oamenilor de afaceri, ocazia perfectă pentru aceştia de a expune problemele cu care se confruntă. Iar ceea ce reclamă în principal investitorii este lipsa de predictibilitate a sistemului fiscal. „România are bolile ei (…) În primul rând este fiscalitatea total exagerată. România nu mai e o ţară de manoperă ieftină, pentru că tu să dai 100 de euro plăteşti 200, pentru că ai foarte multe taxe, şi atunci ar trebui să dezvolţi domenii cu valoare mai mare adăugată, cum e softul. Dar ce îi deranjează pe toţi, şi ştiu această problemă conducând Camera de comerţ franco-română şase ani de zile, majoritatea au ridicat această problemă, care este inacceptabilă în mentalitatea celor din vest, este lipsa de predictibilitate a sistemul fiscal. Nu se poate concepe să schimbi regulile de azi pe mâine. Omul de afaceri face o analiză cost-beneficiu, investeşte, îşi ia un credit, face o estimare de profit şi după se schimbă TVA-ul, de azi pe mâine. În momentul acela el e pierdut. Toată lumea suferă din cauza asta”, a adăugat Bedros.

Reprezentanţii mediului antreprenorial i-au urat totodată bun venit noului director al Institutului Francez din Timişoara, Thierry Sete.

Centrul de afaceri franco-român de la Timişoara îşi are sediul pe bulevardul Liviu Rebreanu nr. 30 şi îi are în forul de conducere pe Dan Bedros – preşedinte, Dorin Miron – vicepreşedinte şi Veronique Bicu – secretar.

Emil Boc si intreaga conducere a PDL se intalnesc la Timisoara1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor