Clinica de Psihiatrie de pe Vacarescu ar putea fi mutata in locul Maternitatii Bega

De Adrian Panduru
3Comentarii
Clinica de Psihiatrie de pe Vacarescu ar putea fi mutata in locul Maternitatii Bega
© Tion: Clinica de Psihiatrie de pe Vacarescu ar putea fi mutata in locul Maternitatii Bega
Clinica de Psihiatrie de pe Văcărescu (din zona Iosefin) va fi mutată. Deși inițial s-a propus mutarea clinicii în fosta unitate militară de la Giroc, acum există o nouă oportunitate. Clinica din Iosefin ar putea fi mutată în locul Clinicii Bega, după ce se va construi o nouă maternitate între Spitalul Județean Timișoara și Casa Austria.

Clinica de Psihiatrie „Eduard Pamfil” stă în chirie în zona Iosefin, locație care are nevoie de reparații serioase, pe care Consiliul Județean Timiș nu le poate face, nefiind proprietarul clădirii. Consiliul Județean Timiș a prevăzut, în bugetul pe acest an, 7,2 milioane de lei pentru mutarea Clinicii de Psihiatrie „Eduard Pamfil”, dar acest lucru nu se va întâmpla în 2017.

O primă soluție pentru mutarea acestei clinici a fost relocarea ei în fosta unitate militară de la Giroc, propunându-se, încă din 2015, construirea unui corp nou de clădire care să găzduiască clinica sau reabilitarea celor existente, idee la care s-a renunțat. Soluția actuală este ca Psihiatria de pe Văcărescu să fie mutată în locul Maternității Bega.

„Sunt două chestiuni aici. Există o problemă delicată pe care o are Spitalul Județean, plătind în fiecare lună o chirie de aproximativ 7.000 de euro pentru spațiul de pe strada Iancu Văcărescu, unde se află Clinica de Psihiatrie. A doua problemă este că, din păcate, deși suma alocată Sănătății a crescut, noi nu putem interveni la clădirea din zona Iosefin. Nu este proprietatea noastră și mai mult decât niște lucrări de reparații și de întreținere nu putem face. Clădirea este într-un stadiu destul de avansat de degradare și trebuie făcute investiții majore. Avem în proiect realizarea unei maternități noi lângă Casa Austria. Asta ar însemna mutarea Clinicii «Bega», ca și activitate, în această clădire. Astfel ni se eliberează un spațiu foarte mare, care este în proprietatea noastră și unde am putea investi pentru realizarea unei clinici de psihiatrie la standarde europene. Va fi o relocare, dar durează. Trebuia să prindem acest proiect în buget, pentru că s-au făcut studii”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

În bugetul CJ Timiș pe 2017 sunt alocați 203.000 lei pentru documentația necesară ridicării noii maternități lângă Spitalul Județean Timișoara.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor