CJAS Timis catre medici: Nu mai puneti pacientii pe drumuri, daca au card de sanatate!

De Adrian Panduru
3Comentarii
CJAS Timis catre medici: Nu mai puneti pacientii pe drumuri, daca au card de sanatate!
© TION: CJAS Timis catre medici: Nu mai puneti pacientii pe drumuri, daca au card de sanatate!
Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș (CJAS) atrage atenția asupra problemelor pe care le creează unii furnizori, în legătură cu utilizarea cardului de sănătate. Unii medici le cer pacienţilor, pe lângă cardul de sănătate, şi o adeverinţă care să ateste faptul că sunt asiguraţi. Aceasta este inutilă, transmit reprezentanții CJAS, din moment ce cardul în sine prezintă deja calitatea de asigurat.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş (CJAS) face apel la toţi furnizorii de servicii medicale, cu care se află în relaţie contractuală să nu mai pună pacienţii pe drumuri, solicitându-le calitatea de asigurat eliberată de CJAS. Asta deoarece au existat cazuri în care pacientul s-a prezentat la medic cu cardul de sănătate şi a fost trimis să aducă de la Casa de Asigurări adeverinţă că este asigurat.

„Atragem atenţia tuturor furnizorilor că prezenţa cardului de sănătate atestă calitatea de asigurat şi nu este nevoie să pună pe drumuri bolnavii, ţinând contul şi de faptul că unii pacienţi sunt din alte judeţe. Le reamintim furnizorilor de servicii medicale, medicamente şi materiale sanitare că pot verifica, calitatea de asigurat în aplicaţia de pe site-ul instituţiei”, transmite purtătorul de cuvânt al CJAS Timiş, Mariana Marcu.

Doar în situaţia în care pacientul apare ca neasigurat în programul SIUI, furnizorii pot solicita prezentarea calităţii de asigurat, eliberată de Casa de Asigurări.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor