CJ Timis da 3,5 milioane de euro pentru viitoarea clinica de psihiatrie de la Giroc

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
3Comentarii
CJ Timis da 3,5 milioane de euro pentru viitoarea clinica de psihiatrie de la Giroc
© CJ Timis da 3,5 milioane de euro pentru viitoarea clinica de psihiatrie de la Giroc (foto: arhiva)
Timişoara va avea o nouă clinică de psihiatrie la Giroc. Cea de pe strada Văcărescu din Timișoara va fi practic mutată acolo. S-a făcut deja planul, clădirea şi terenul aferent au fost primite de la armată, urmează să înceapă construcţia. Consiliul Județean Timiș va da 3,5 milioane de euro pentru acest proiect.

Principalul motiv pentru care Clinica de Psihiatrie a Timişoarei va fi mutată de pe strada Văcărescu (zona Iosefin) este chiria, pentru că imobilul nu aparţine clinicii. Spitalul Județean Timişoara a plătit chirie timp de 5 ani pentru spaţiul de pe Văcărescu al Clinicii de Psihiatrie – 33.000 de lei pe lună. De asemenea, şi spaţiile sunt improprii pentru desfăşurarea activităţii.

Planuri pentru mutarea clinicii, respectiv pentru construcţia unui nou corp de clădire la Giroc, există de ceva timp, iar o primă incursiune pentru a vedea dacă o parte din spaţiul fostei unităţi militare de la Giroc se pretează pentru a adăposti o clinică de psihiatrie s-au făcut încă de la începutul acestui an. Acum se trece la treabă, se alocă bani şi se dă drumul construcţiei.

„Se vor aloca 3,5 milioane de euro pentru realizarea în integralitate a clinicii la Giroc. Vom vedea în ce măsură putem să accesăm un proiect pentru ce înseamnă aparatură. Clădirea din Giroc am preluat-o în totalitate, realizarea construcţiei costă 3,5 milioane de euro, lucru pe care ni l-am asumat în totalitate. Este o secţie a spitalului judeţean şi este obligatoriu să realizăm noua construcţie, ţinând cont de faptul că plătim chirie acolo, pe Văcărescu. Cei 3,5 milioane de euro sunt din bugetul consiliului judeţean. În următorul plen (n.r. – de miercuri) se va supune votului partea de achiziţie a proiectului. Dacă miercuri aprobăm partea de achiziţie, asta înseamnă că se dă drumul proiectului. În 2016 obligatoriu începe construcţia, iar în 24 de luni trebuie să se finalizeze”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin.

Clinica va fi mutată, după ce se va termina construcţia, pe Calea Girocului, la fosta unitate militară, un spaţiu unde proprietatea este a consiliului județean, prin transferul obținut în cadrul hotărârii de guvern din domeniul public al statului în cel al județului.

Există o cazarmă care din punct de vedere al construcției este într-un stadiu foarte bun. Mai mult, locaţia permite extinderea construcției atât pe orizontală cât și pe verticală. Mai trebuie construit un etaj. S-a considerat de către specialiști în domeniul medical că este o locație care ar putea sta la baza mutării clinicii de psihiatrie și al realizării unui proiect nou privind această clinică, pentru a fi create condițiile desfășurării actului medical într-o normalitate.


Articole pe aceeași temă:

Clinica de Psihiatrie de pe Vacarescu va fi mutata la fosta unitate militara de la Giroc



3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor