Clinica de Psihiatrie de pe Vacarescu va fi mutata la fosta unitate militara de la Giroc

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
6Comentarii
Clinica de Psihiatrie de pe Vacarescu va fi mutata la fosta unitate militara de la Giroc
© TION: Clinica de Psihiatrie de pe Vacarescu va fi mutata la fosta unitate militara de la Giroc
Contractul de închiriere al Spitalului Județean Timișoara cu proprietarii imobilului de pe strada Văcărescu, unde funcţionează Clinica de Psihiatrie, expiră în luna iulie. Reprezentanții Consiliului Județean Timiș au găsit o locație pentru a muta această clinică – o clădire de la fosta unitate militară de la Giroc.

Amenajarea spaţiului pentru Clinica de Psihiatrie ar putea dura un an şi jumătate şi se va face din banii Consiliului Judeţean Timiş. Încă nu a fost făcut un deviz pentru a vedea suma de bani care se va investi din bugetul CJ Timiş, dar urmează să se facă estimările necesare, spune vicepreședintele CJ Timiș, Călin Dobra. Spitalul Județean Timişoara a plătit chirie timp de cinci ani de zile pentru spaţiul de pe Văcărescu al Clinicii de Psihiatrie – 33.000 de lei pe lună.

„Şi condițiile privind desfășurarea activității medicale în cadrul acelui imobil lasă foarte mult de dorit. În urma solicitării conducerii Spitalului Județean Timișoara am făcut demersurile pentru a identifica un spațiu pe care putem să-l modernizăm, pentru a muta Clinica de Psihiatrie Am identificat pe Calea Girocului, la fosta unitate militară, un spaţiu, acolo unde proprietatea este a consiliului județean, prin transferul obținut în cadrul hotărârii de guvern din domeniul public al statului în cel al județului. Există o cazarmă care din punct de vedere al construcției este într-un stadiu foarte bun. Mai mult, locaţia permite extinderea construcției atât pe orizontală cât și pe verticală. Mai trebuie construit un etaj, există o schiță. Astfel, s-a considerat de către specialiști în domeniul medical că este o locație care ar putea sta la baza mutării clinicii de psihiatrie și al realizării unui proiect nou privind această clinică de psihiatrie, pentru a fi create condițiile desfășurării actului medical într-o normalitate”, spune Călin Dobra, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Reprezentanţii Spitalului Județean Timişoara vor negocia o prelungire de contract cu proprietarii clădirii de pe Văcărescu, până la realizarea noii investiții de la Giroc, unde va fi mutată Clinica de Psihiatrie. Cam într-un an, un an și jumătate s-ar putea realiza acest proiect, estimează Călin Dobra.



6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor