Cititorii ne sesizeaza: calatorii nu pot urca in tramvaie din cauza inghesuielii!

De A.S.
7Comentarii
Cititorii ne sesizeaza: calatorii nu pot urca in tramvaie din cauza inghesuielii!
© TION - Cititorii ne sesizeaza: calatorii nu pot urca in tramvaie din cauza inghesuielii!
Probleme în circulaţia mijloacelor de transport de pe anumite linii din Timişoara, care sunt supraaglomerate la orele de vârf. Cititorii ne-au sesizat că pe linia 4 a circulat, în ultima săptămână, la orele dimineţii, un tramvai cu un singur vagon, călătorii fiind nevoiţi să se înghesuie pentru a putea ajunge la destinaţie. Reprezentanţii RATT spun că la orele de vârf circulă tramvaie cu două vagoane, dar că… vor studia problema.

Cititorul care ne-a sesizat problemele apărute pe linia 4 spune că unii călători au preferat să nici nu mai urce în tramvai văzând cum se prezintă situaţia.

Începând de luni, 24.11.2014, pe linia 4 au fost introduse dimineaţa tramvaie cu un singur vagon, deci doar vagonul motor, fără vagon remorcă. Într-adevăr, funcţiona căldura în acest vagon motor, în schimb unii călători au preferat să nici nu mai urce, din cauza înghesuielii (…) Culmea este că nu a fost înghesuială doar în zona centrală a oraşului, ci pe tot parcursul, din Torontal până în Buziaşului, un drum care durează 45 de minute. De când în zona Buziaşului s-au relocat multe corporaţii, cu mulţi angajaţi (…), tramvaiele sunt pline până în capăt de linie. Evident că aceste corporaţii, atunci când au luat decizia relocării, au discutat cu primăria problema accesului angajaţilor şi li s-a promis că se va rezolva”, ne-a scris Andrei, care ne-a trimis şi o fotografie pentru a ne arăta cum stăteau călătorii înghesuiţi în tramvaiul 4.

Reprezentanţii RATT afirmă că la orele considerate a fi de vârf circulă tramvaie cu două vagoane, iar în rest cu unul singur, deci că este posibil ca reclamantul să fi nimerit… un moment aglomerat.

La orele de vârf avem vagoane cu remorcă şi sunt vagoane fără remorcă între orele de vârf. Probabil a prins o perioadă când a fost aglomeraţia mai mare, dar de principiu citirile noastre care ne spun, şi pe sistemul de validare, arată că suntem la capacitate cu aceste vagoane pe linia 4 vizavi de oferta pe care o dăm, deci numărul călătorilor este aproape de 100%. Dacă validările nu se fac de către cetăţenii Timişoarei vom avea o problemă la dimensionarea programelor de circulaţie. Controalele le-am intensificat pe tema aceasta şi cei care beneficiază de facilităţi, dacă îi vom găsi în tramvaie fără validare de carduri vor fi amendaţi de acum înainte”, ne-a declarat directorul general al RATT, Ioan Goia.

Conducerea Regiei a promis însă că va verifica totuşi situaţia şi, dacă cele sesizate se confirmă, va modifica programul de circulaţie.

Vom mai verifica această chestiune. Probabil că, acum că se apropie anotimpul rece, deja oamenii mai renunţă la alte mijloace de deplasare. Vom verifica fluxul de călători şi vom vedea cum vom modifica programul de circulaţie. Avem capacitatea tehnică să asigurăm suplimentarea pe linia 4 cu tramvaiele pe care le avem ca rezervă”, a conchis Goia.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor