Cinci persoane cu dizabilitati intelectuale vor munci intr-o unitate protejata din Sacalaz

De Valentin Rusu
Cinci persoane cu dizabilitati intelectuale vor munci intr-o unitate protejata din Sacalaz
© TION: Cinci persoane cu dizabilitati intelectuale vor munci intr-o unitate protejata din Sacalaz
Fundația ”Pentru Voi” a devenit beneficiara unui proiect prin intermediul căruia persoane cu dizabilități intelectuale și alte persoane care provin din grupuri vulnerabile vor putea munci într-o unitate protejată din Săcălaz.  

Este vorba despre crearea unei întreprinderi sociale de tip ”Unitate protejată”: ”Pentru Voi Advertising”. Ea se construiește la Săcălaz, județul Timiș, proiectul fiind destinat exclusiv mediului rural. Aici vor munci 13 persoane, dintre care 9 provin din grupuri vulnerabile (5 persoane cu dizabilități intelectuale și 4 femei aflate în risc de marginalizare socială).

Proiectul se desfăşoară pe parcusul unui an de zile. Bugetul proiectului este 264.191 euro, din care 5684 de euro este contribuţia fundaţiei. La Săcălaz se vor face felicitări, pliante, cataloage cu felicitări de Crăciun.

„Peste 4 luni vom deschide centrul din Săcălaz. Cumpărăm echipamente, printere digitale care imprimă pe orice fel de suprafaţă. Pînă atunci vom avea şi contracte semnate cu unele companii pentru felicitări sau tipărituri. Avem deja un portofoliu de 50 de clienţi. În echipamente, la Săcălaz, investim cam 50.000 de euro. Unitatea protejată funcţionează în cadrul fundaţiei, nu este o societate pe acţiuni, profitul intră în bugetul fundaţiei şi este folosit pentru serviciile noastre sociale, o sursă de finanţare pentru serviciile sociale, alta decât banii statului sau alte proiecte. Credem că există deja în România oameni care simt că sunt reponsabili social, să facă mai mult decât să cumpere o felicitare, să sprijine munca persoanelor cu dizabilităţi”, spune directorul executiv al Fundaţiei Pentru Voi, Laila Onu. Reprezentanţii fundaţiei au abordat deja atât clienţii actuali cât şi clienţi noi pentru a lucra cu ei.

Proiectul își propune să dezvolte activități generatoare de profit prin punerea în evidență a abilităților și cunoștințelor antreprenoriale ale echipei de management, ce se va ocupa de noua unitate protejată. În cadrul unității protejate ”Pentru Voi Advertising”, în care se vor produce materiale specifice activităților de marketing, se vor crea și concepte de promovare individuală.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !