Chirurgul timisorean Mihai Ionac, acuzat de atitudini jignitoare fata de asistente. Plangerea a ajuns in atentia Colegiului Medicilor

De T. Ex.
19Comentarii
Chirurgul timisorean Mihai Ionac, acuzat de atitudini jignitoare fata de asistente. Plangerea a ajuns in atentia Colegiului Medicilor
© Foto: arhivă
Mihai Ionac, șeful Secției de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Județean din Timișoara, a fost reclamat la Colegiul Medicilor pentru că le-a numit ”vaci” și ”ciori” pe asistente. Ionac susține că este o exagerare. În apărarea sa, doctorul spune că nu poate fi indiferent la nepăsarea din spital.

Într-un articol publicat sâmbătă pe tolo.ro, sub titlul Evul mediu la Spitalul Județean Timișoara. Șef de secție sancționat că le-a numit ”vaci” și ”ciori” pe asistente. Cum se apără: ”Conducerea spitalului lasă zeci de pacienți să doarmă pe hol”, jurnaliștii descriu în detaliu conflictul izbucnit între medicii de la cea mai mare unitate sanitară din vestul țării.

Jurnaliștii publică plângerea pe care mai multe asistente și infirmiere au depus-o în 27 noiembrie 2017 la Colegiul Medicilor, în care povestesc cum sunt tratate de Mihai Ionac, șef al secției de Chirurgie Vasculară de la Județean.

”Vă enumerăm câteva din jignirile aduse personalului BO 2: idioate, proaste, vaci, ciori. (…) De asemenea, d-na infirmieră Nyuli Claudia a fost amenințată de către acesta că o va tăia cu bisturiul”, se arată în plângere.

”Sunt cuvinte grele, grosolane. S-a exagerat! E drept că eu vorbesc uneori mai ferm, dar atât”, a replicat Mihai Ionac, pentru tolo.ro.

Aceasta nu ar fi singura luare de poziție împotriva medicului Mihai Ionac. Șeful secției Chirurgie III, Doru Vâlceanu, a întocmit și el o notă de protest către conducerea spitalului. Vâlceanu spune că Ionac abuzează și blochează, împotriva legii, o sală de operații pentru el.

”Ha! Acolo m-au confundat. Nici nu eram eu cel care făcea operații în sală, ci alt medic! E ca-n bancul cu premiul sovietic, cu bicicleta care nu a fost primită, ci s-a furat. Nimic adevărat”, a replicat Ionac.

Managerul Marius Craina confirmă plângerile și spune că l-a sancționat pe Ionac cu 10% din salariu pe o perioadă de trei luni. ”La finalul anului trecut, în luna noiembrie, am primit două adrese din partea personalului medical, doctori și asistente, pe care le-am înaintat Comisiei de Disciplină a spitalului. Se refereau la comportamentul domnului doctor și la problema cu sala ocupată de dânsul”, a declarat directorul spitalului, Marius Craina.

Mihai Ionac a acționat spitalul în judecată.

”Pentru că le consider nejuste, am acționat spitalul în judecată. Unii medici continuă o campanie împotriva mea. Plus că îi rog pe cititori să vadă cum arată grija managerului față de bolnavi. Înainte de Crăciun am avut 50 de pacienți la 27 de paturi. Astăzi, 19 ianuarie 2018, când vorbesc cu dumneavoastră, am 37 de pacienți la 27 de paturi.”, s-a apărat fostul director al Spitalului Județean.

 19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor