Centrul de echitatie de la Herneacova, ridicat de Georgica Cornu, scos la licitatie de banca

De M. Hoster
Reactualizat la:
11Comentarii
Centrul de echitatie de la Herneacova, ridicat de Georgica Cornu, scos la licitatie de banca
Una dintre cele mai frumoase zone de agrement din Timiş, un paradis cu dotări în domeniul echitaţiei, centrul de la Herneacova, ridicat de cunoscutul om de afaceri timişorean Georgică Cornu împreună cu partenerii săi, e scos la licitaţie de banca unde era gajat. Preţul de plecare… unul mic, de doar 700.000 de euro.

Problemele din domeniul afacerilor lui Georgică Cornu continuă. Cu majoritatea firmelor aflate în procedură de insolvenţă, una dintre perlele grupului va fi scoasă la licitaţie de banca unde era folosită ca şi garanţie bancară.

Parte a grupului de firme Izometal Confort, centrul de echitaţie de la Herneacova, este scos la licitaţie de către cei de la Eximbank. Marţi a fost publicat anunţul prin care este anunţată licitaţia de vânzare a centrului de la Herneacova. Locaţia include terenul extravilan în suprafaţă de 11.823 de metri pătraţi, un manej cu parter şi etaj, cu suprafaţă construită de 3468,56 de metri pătraţi şi cea desfăşurată de 4026,44 metri pătraţi. Centru ecvestru este situat în localitatea Herneacova, la 32 kilometri de Timişoara.

Centrul este deţinut de societatea Group Met-Car SRL. Licitaţia este programată să aibă loc pe 20 martie la Bucureşti. Preţul total solicitat pentru deschiderea procedurii este de 699.246,54 de euro, unul destul de mic pentru calitatea complexului şi valoarea sa. De altfel, preţul de pornire este jumătate din valoarea de evaluare.

Imobilul era grevat de ipotecă de gradul 1 în favoarea EximBank şi BCR.

Proprietatea este specializată pentru întreceri sportive cu cai, conform anunţului publicat de bancă. Popularitatea acestui centru era în continuă creştere, numeroşi timişoreni, şi nu numai, mergeau la sfârşit de săptămână la centrul din Herneacova pentru a călări. În cadrul complexului mai există şi un lac amenajat pentru pescuit, cine dorea putea să plătească o taxă şi să prindă peşte. De asemenea, sunt locuri de picnic. Tot la Herneacova a fost ridicată şi o fermă de sturioni, din bani europeni. Lacul şi ferma de sturioni au fost ridicate în alte proiecte şi nu sunt parte a acestei licitaţii.

Lucrările la centrul de echitaţie au costat peste două milioane de euro, iar dotările sunt la cel mai înalt nivel. În cadrul clădirii există şi un restaurant, spectatorii putând urmări competiţiile chiar de la mese, o sală de competiţii, 40 de boxe pentru ţinerea cailor, inclusiv în regim de pensiune. Dotările manejului sunt dintre cele mai moderne, are sistem de ventilaţie, irigarea nisipului se face prin pardoseală, are două căi de acces lateral şi una principală pentru cai şi călăreţi, două tribune cu scaune, posturi de comentatori.

 

Cheltuieli mari, venituri mici

 

În ciuda faptului că locaţia este una de vis, numărul turiştilor care apelau la acel centru nu era destul de mare pentru a susţine activitatea. „Cheltuielile sunt foarte mari, acolo trebuie mulţi bani, iar din închirierea cailor nu se poate susţine”, ne-a declarat Georgică Cornu.

Deşi este pentru a zecea oară când centrul este licitat, omul de afaceri timişorean nu crede că se va găsi persoana care să devină noul proprietar. „Nici nu ştiu a câta licitaţie este, a opta. S-a ajuns la a zecea? Personal nu cred că se va găsi un cumpărător. Cheltuielile sunt mari, trebuie băgaţi mulţi bani acolo. Proiectul era unul mai amplu, trebuiau ridicate spaţii de cazare, de alimentaţie, restaurante. Nu cred că se va găsi cineva care să investească, aşa nu va putea să susţină activitatea. Eu, personal, m-aş bucura foarte mult să vină cineva şi să preia activitatea, dar în vremurile astea ştiţi cum e cu banii…”, a mai declarat Cornu

Deşi dorinţa acestui manej a fost în principal a asociatului lui Cornu, Lucian Caraiman, omul de afaceri regretă situaţia actuală a centrului: „E păcat… e o zonă superbă, în ritmul actual se va distruge totul acolo. Eu am făcut o adresă către bancă… nu ştii ce se va întâmpla…”.

 11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor