Cei mai buni studenti la drept se intrec la Timisoara

De M. Hoster
Cei mai buni studenti la drept se intrec la Timisoara
© TION - Cei mai buni studenti la drept se intrec la Timisoara
Cel mai important concurs naţional studenţesc în domeniul dreptului va fi găzduit în următoarele zile la Timişoara, în cadrul Universităţii de Vest. Este vorba de Hexagonul Facultăților de Drept din România, cel mai important concurs național de specialitate în acest domeniu.


La acest eveniment de tradiție participă reprezentanți ai celor 6 facultăți membre ale Hexagonului Facultăților de Drept din România: Facultatea de Drept a Universității din București, Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Drept „Simion Bărnuțiu” a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Drept și Științe Sociale a Universității din Craiova și Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara.

Ceea ce reunește aceste facultăți este preocuparea pentru excelență în domeniul învățământului juridic, exigența în selecția, pregătirea și evaluarea studenților și responsabilitatea față de viitorul acestora. Cooperarea în cadrul Hexagonului se concretizează prin coordonarea planurilor de învățământ, activități științifice comune, dar și prin organizarea concursului studențesc Hexagonul Facultăților de Drept, care se desfășoară în fiecare an în una dintre facultățile membre.

Concursul constă în trei probe științifice (Drept civil, Drept penal şi Drept constituțional) și patru probe sportive (șah, fotbal, streetball și tenis de masă). Manifestarea reunește peste 130 de studenți şi 40 de profesori de la cele șase facultăți.

La ediția 2014 a Hexagonului va participa, în premieră, la probele științifice, şi o echipă a Facultății de Drept din cadrul Universității de Stat din Moldova.

Evenimentul este susținut, în calitate de parteneri, de Consiliul Județean Timiș, Primăria Municipiului Timişoara și Camera Notarilor Publici Timişoara, precum și o serie de firme de specialitate din domeniul juridic.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc miercuri, de la ora 19, iar festivitatea de premiere a participanţilor, vineri, de la aceeaşi oră.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor